Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana uszczelniaczy wałka mechanizmu różnicowego w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś moze mi podpowiedzieć jak sie wymienia uszczelniacze walka mechanizmu różnicowego, foty mile widziane, z góry dziekuje.

Opublikowano

To jest ten od strony sprzęgła? Czy od lewej półosi?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

od lewej poloskikoego ale od prawej tez widze ze podcieka tylko mniej.

---------- Post dopisany at 20:40 ---------- Poprzedni post napisany at 20:40 ----------

poloski

---------- Post dopisany at 21:06 ---------- Poprzedni post napisany at 20:40 ----------

Koledzy doradzi mi ktos?

---------- Post dopisany 09-01-2014 at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany 26-11-2013 at 21:06 ----------

chodzi mi najbardziej o to czy bez rozkrecania skrzyni wyjda polosie obie i czy pozniej wejda bez problemu.

Opublikowano

W czym problem ?

Spusc olej, wyciagnij półosie, wsadz palucha, sprawdz gdzie jest opór i wyciagnij uszczelniacze. Jak ciężko idzie to wsadz dwa śrubokręty. Wbij nowe i po temacie.

Opublikowano
  • Autor

nie wiedzialem ze to takie proste a wole sie zawsze upewnic. a jaki olej lejemy do skrzyni?

Opublikowano

Najlepiej ori

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego za pomoc.

---------- Post dopisany 10-01-2014 at 09:24 ---------- Poprzedni post napisany 09-01-2014 at 22:09 ----------

Koledzy czy to jest numer ori simeringu polosi 016409399B i wym 45X60X8?

---------- Post dopisany 29-03-2014 at 17:29 ---------- Poprzedni post napisany 10-01-2014 at 09:24 ----------

Koledzy a co to za czesc przykrecona do skrzyni od strony lewej polosi, nie chodzi mi o flansze polosi tylko o taki jakby dekielek,ten na ktorym jest korek stanu oleju.

---------- Post dopisany 04-04-2014 at 21:08 ---------- Poprzedni post napisany 29-03-2014 at 17:29 ----------

Koledzy czy po wymianie uszczelniacza wybieraka biegi moga wchodzic ciezko, nawet nie o tyle biegi co sam wybierak?

---------- Post dopisany 07-04-2014 at 18:44 ---------- Poprzedni post napisany 04-04-2014 at 21:08 ----------

koledzy a gdzie dostane ori uszczelniacze?

Opublikowano

W ASO, tylko po co ???

Opublikowano
  • Autor

Bo cieknie mi skrzynia na uszczelniaczach. Nie orientujesz sie ile kosztuja?

Opublikowano

pytam po co Ci z ASO, kup w Icarsie, pare złotych kosztują

Opublikowano

corteco po ok 15-20zł /sztuka, w aso bedziesz miał przebitke 3x tyle za to samo

Opublikowano
  • Autor

Czyli brać corteco?

Opublikowano

śmiało bierz corteco, robi takie rzeczy na pierwszy montaż

Opublikowano
  • Autor

Dlatego koledzy pytalem jakie uszczelniacze bo tydzien temu zalozylem corteco i dalej cieknie z uszczelniaczy.

Opublikowano

smarowałeś olejem je przed montażem? założyłeś je dokładnie tak jak stare? i pytanie czy oczysciles dobrze miejsce po starym uszczelniaczu i czy miejsce uszczelnienia nie wyrobiło się na flanszy od przegubu, bo to też może się zdarzyć, będzie mały rowek i żaden uszczelniacz nie pomoże, flansza do wymiany

Opublikowano
  • Autor

Nie nasmarowałem ich olejem. flansze wydawaly sie ok.

Opublikowano

ja w dyfrze wymienialem, na nowych z poczatku sie troche pocilo i jest troche mokre w ich miejscu, ale z czasem nic wiecej z tym sie nie dzialo wiec uznalem ze niech tak zostanie i jest ok do dzis po roku

Opublikowano
  • Autor

tylko to ze u mnie sie nie poci tylko cieknie troche.

Opublikowano

to nie dobrze, rozbierz jeszcze raz, dokladnie wyczysc i sprawdz przedewszystkim czy raz, dobrze zalozyles ten simering, a dwa czy powierzchnie nie są wychrępolone

Opublikowano
  • Autor

taki jest plan tylko najpierw musze kupic nowe, bo drugi raz nie zaloze tych samych. Jestem prawie pewien ze cos spier..... przez pospiech.

---------- Post dopisany at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany at 20:49 ----------

powiedz mi jeszcze jedno, uszczelniacze maja wejsc tyle ile sie je da wepchnac do srodka?