mrogal Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam, mam pytanko o opinie na temat http://moto.allegro.pl/item414577997_zestaw_naprawczy_maglownica_audi_a4.html powyzeszgo zestawu (niekoniecznie akurat tego, nie chce nikomu tu reklamy zrobic) wczoraj przy okazji wymiany gum na przegubie zewnetrznym zauwzylem ze od strony kierowcy z tej harmonijki na drazku kierowniczym cieknie plyn od wspomagania tzn. jak wypialem koncowke i obnizylem caly ten drazek do dolu to z gumy pocieklo jak ze zrodelka struzka. I teraz pytanie czy wymieniac/regenerowac maglownice czy zastosowac zestaw napraczy (czy go o kant dupu potluc?) Cieknie tylko wpozycji jak drazek byl wypiety skierowany do dolu, tak to zadnych plam nie zostawia, poziomu w zboirniczku mam na mniej wiecej minimum, wiem ze mam wlac ten plyn G 002 cos tam wezme Febi 6162, chociaz u mnie jest w zbiorniku jakis taki zoltawy (pewnie jeszcze fabryczny G002costam) Moge dolac febi do tego co mam czy wypuscic stary zalac nowego i odpowietrzyc? Wspomaganie chodzi cymes nic nie trszczy nie skrzypi wsio elegacko bezobrajowowo. Pytam bo moze da rade jeszcze odratowac zanim bedzie za pozno AAA i jeszcze drugie pytanko os strony pasazera koncowka drazka trzyma sie ok jest wkrecona i nie ma luzu na laczeniu z drazkiem kierowniczym, a od strony kierowcy jest poprostu luzna lata na laczeniu w przod i w tyl, wymiec i tak wymienei obie, ale mam pytanei co tam siedzi jakis gumowy amortyzator w tej koncowce czy cos ze mimo iz nakrecona na drazek lata luzno a nie spada thx za pomoc pzdr [br]Dopisany: 10 Sierpień 2008, 11:36 _________________________________________________nikt nic? [br]Dopisany: 11 Sierpień 2008, 17:35 _________________________________________________nikt nic?
mike122 Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 Siema, mam to samo. Wszędzie mechanior mówi... Magiel pincet... no i na tym się zamyka sprawa... Zastanawiam się nad tym amortyzatorem drgań skrętnych w końcówce, na polskie drogi to zły wynalazek, nietrwały... Czy jest opcja zamienić je na zwykłe? Jak coś się dowiesz w tym temacie to daj znaka... Pozdro
tomaszzz Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 Witam w IC mozna kupic koncowki bez tych tlumikow drgan sa do sportowego zawieszenia ale do zwyklego chyba tez podejda, ale przez to ze zastosujesz takie koncowki to na magiel sa przenoszone wieksze drgania tak ze na takich koncowkach napewno skraca sie zywotnosc magla.
Rekomendowane odpowiedzi