ni3dzwiedz666 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam, W maju bieżącego roku był wymieniany zestaw sprzęgła wraz z kołem zamachowym dwumasowym. Po wymianie wystarczyło lekko popuścić pedał sprzęgła, żeby auto ruszyło, ale z czasem zacząłem mieć co raz częściej wrażenie jakby pedał sprzęgła zbyt lekko "chodził" ( nie był wyczuwalny opór przy wduszaniu ), aż tu nagle podczas jazdy chcąc zredukować bieg wcisnałem pedał sprzęgła, który nie odbił z powrotem, biegu żadnego nie można wrzucić, przy próbie odpalenia i wcisnietym pedale sprzegla i wrzuconym biegu auto poprostu szarpnie i gasnie na zasadzie jak bym probowal ruszyc z jedynki puszczajac nagle sprzeglo a co w tym wszystkim jest dziwne to, że komputer pokładowy wyświetla komunikat "BREAKS" wraz z migająca kontrolka od hamulca recznego. Prosiłbym o poradę za co z góry dziekuje i pozdrawiam
POWER-KRIS Opublikowano 5 Grudnia 2013 Opublikowano 5 Grudnia 2013 A płyn hamulcowy jest w zbiorniku? Może siłownik od skrzyni się odkrecił. Sony Xperia Tapatalk Pro.
Rekomendowane odpowiedzi