Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to przypadkiem nie za wysoki profil? W b8 przedlift do 19 cali wchodzi 245/35 i wg przelicznikow jest praktycznie idealne z seryjna 225/55 r16. No chyba, ze w polifcie jest inaczej niż w przedlifcie ;)

Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano

Wejdą bez problemu i będą dobrze wyglądać :)

Opublikowano

a nie 255/35R19 ja takie mam na feldze 8,5". Warto Micheliny Sporty 3 założyć? bo na wiosnę będę musiał zmienić.

I co na zimę? 17tki czy 18tki? Najchętniej jakiś komplet z felgami S-line bym kupił, z w miarę oponami na 2-3 sezony.

Opublikowano
A to przypadkiem nie za wysoki profil? W b8 przedlift do 19 cali wchodzi 245/35 i wg przelicznikow jest praktycznie idealne z seryjna 225/55 r16. No chyba, ze w polifcie jest inaczej niż w przedlifcie ;)

Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 4

no tak 225/55/16 to seria i na takich stoi, mam do kupienie w super cenie felgi z oponami 245/40/ZR19" i 245/45/ZR19" jakby było blisko to bym podjechał i przymierzyl ,tyle że to jest w DE i znajoma mi osoba moze mi wysłac -zwrotów nie ma:slina:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłem cos takiego

Felgi Audi RS Platin Nowe!! 5x112 8Jx18 Et35 -Felgi-Opony-Serwis Krims Lubań

Co sądzicie o tych felgach czy podejdą do B8 ET sie zgadza co do moich 16" i jakie opony by były opcjonalne z profilem 40

Zawiasy 1 BE

Opublikowano

Siema wszystkim, mam zamiar do swojej b8(zawias fabrycznie obniżony -20mm) zarzucić koło od a5-ki 8.5jx18H2 Et29 czy ktoś z was ma taka fele? Nie będzie za bardzo wystawać? Jaką założyć gumę?

Opublikowano

Będzie idealnie, opona musi być 245/40 przy 8,5J każda węższa się zbyt mocno rozleje (wiem to z autopsji)

Opublikowano

Tylko czy przy zglebowanym zawiasie nie będzie koło trzeć?:) Myślałem nad oponą 235/40

Opublikowano

Trzeć nie będzie na pewno a 235 powinno ogarnąć tą felge.

Opublikowano

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź:) Więc jutro zaczynamy szukać i zamawiać felusie z A5:)

Opublikowano

Jakiś konkretny model masz upatrzony? W dziale 'sprzedam' Marcin miał ładne fele od A5 do sprzedania.

Opublikowano

Zakochałem się od razu w tych felgach, 8T0601025E. Tez bardzo ładny wzór

Opublikowano

8T0601025E widziałem na żywo na A5. Bardzo fajnie wyglądają.

btw

czy ktoś jeździł na stadardowym rozmiarze 225/55/16?

Bardzo buja ?

Opublikowano

Mam takie na zimę i jest spoko.

Opublikowano

Na zime mam 205/60/16 i po przesiadce z 225/45 nie mogłem sie przestawić na poczatku. Stąd obawy.

Ale rodzinka mi krzyczy, że zimą było zdecydowanie wygodniej dlatego myślę o 16"

Opublikowano

Ja teraz mam 225/45 i w porównaniu do zimy wcześniej wspomnianej za wielkiej utraty komfortu nie odczułem przy zawieszeniu 1BE

Opublikowano

No i ogień, daj foto z gumą.

Opublikowano

Przymierzam sie do zakupu 18" od A5, podoba mi sie ten wzór, myślicie że ładnie siądzie? :> 8T0601025E ET29, 8,5J R 18, jakie buty najlepiej by do niej podeszły żeby ładnie wyglądały? 245/40 ?

neckarsulm-audiforum-audi-a5-30tdi-19058

Edytowane przez edraven

Opublikowano

Siedze i siedze i siedze i szukam 18" do B8....i jak kasy nie bylo to felg bylo full do wyboru...jak kasiorka jest to nie ma w czym wybierać :/

Jedyne co mi się widzi to to:

http://allegro.pl/18-rs-line-5x112-audi-a4-a6-a8-tt-germany-rs6-c7-i4440220872.html

DSC01572.JPG

MODEL
RS LINE
TECHNOLOGIA
ROZMIAR
8.0 x 18" ET 35 lub 47

germany1.png

ROZSTAW
5x112
OTWÓR CENTR.
57.1 / 66.5 mm
GWARANCJA