Maciuch Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Siema, orientuje się ktoś czy można na bazie butli gazu w kole zapasowym zrobic zbiornik sprężonego powietrza ? Albo widział jakieś rozwiązanie inne niż standardowe butle jakie są np. w ofercie airride-system.pl ktore zajmują sporo miejsca i są nie praktyczne przez swój kształt ?
kaczaza5 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 U mnie w garażu stoi sprężarka zrobiona ze 100 ltr. walcowej butli lpg, więc pewnie i z butli toroidalnej dałoby się coś wykombinować. Kwestia znaleźć kogoś kto się podejmie i Ci to zrobi...
edward06 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Pewnie że można:) ciśnienie robocze butli to ok 20bar czyli jak dasz pod air ride ok 12 będzie bezpiecznie tylko pytanie w jakim stanie jest butla?
Maciuch Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2013 nie wiem czy dobrze to rozkminiam ale wystarczyłoby dopasowac przełączke pod otwór na przewód w zaleznosci jaka bedzie srednica przewodu i przerobic otwor na podpięcie kompresora ? bo kazda butla ma dwa otwory..
Artuditu Opublikowano 9 Grudnia 2013 Opublikowano 9 Grudnia 2013 mozna robic z butli gazowej,mozesz tez dobrac butle normalna tylko wymiarowo tak zeby weszła w koło,wszystko zalezy od pomysłu .Szukaj butli z TIRa ,czesto mozna kupic aluminiową za około 100pln lub taniej.
kris_91 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Butle od LPG do wneki zapasówki da rade zamontowac. Tylko że to aż 40l a to troszke duzo. W b5 wneka zapasowki jest duza spokojnie upchasz tam butle 25l z kompresorem i zaworami. Ja mam tak w b6 avant a tam wneka jest duzo nizsza...
Maciuch Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2013 podasz mi wymiary Twojej butli tej 25L ? żebym wiedział jakiej szukac optymalnej
Rekomendowane odpowiedzi