gargus8 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Wiatm koledzy mam ogromny problem mianowicie auto po przejechaniu 8 kilometrow osiaga temperature 63 stopni mysle ze termostat jest padniety i auto spala 20 litrow na 100 kilometrow porazka;/ silnik 2.8 benzyna 193 konie oznaczenie AQD czy jak wymienie termostat to spalanie spadnie i temperatura bd osiagac 90 stopni po przejechaniu tych 8 kilometrow pozdrawiam prosił bym o pomoc koledzy
rafi_a4 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Opublikowano 9 Grudnia 2013 podepnij kompa - jak sondy? po wymianie termostatu bedzie mniejsze spalanie a i pamietaj o dobrym termostacie bo różnica jest moze 10-20zl a tu nie wolno oszczedzac
oca69 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Jak podepniesz vag'a to sprawdz czy to czasem nie czujnik temp. Bo silnik moze byc goracy a czujnim bd podawal do sterownika ze auto jest zimne i stad spalanie. Wysłane z mojego telewizora
gargus8 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witam problem z grzaniem sie jusz naprawiony termostat wymieniony bodajze z walkera czy jakos tak :) przy okazji chciałem zrobic rozrzad ale jak zobaczyłem pod plastikami pasek to stwierdziłem ze nie trzeba wymieniac pasek jak nowy zeby bardzo zdrowe na pasku nawet wszystkie literki i cyfry widac no i pompa wody nowka szkli sie jak psu jajca:decayed: mozna powiedziec ze zaoszczedziłem na rozrzadzie co do spalania to dam znac a wogule ile powinno palic w cyklu miejskim moja audiczka:) prosił bym o info :)
rafi_a4 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 ja tez mam chyba wahlera jest oki -ok 15litrów na krótkich odcinkach po miescie
Rekomendowane odpowiedzi