Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

klimatronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze powtorze temat ale potrzebuje pomocy:dontknow: chodzi o to ze klimatronik wogole nie dziala:sad: mam a4 b5 1,9 tdi 1996 rok. Problem polega na tym,ze nie wiem co jest przyczyna juz... Wymienilem panel nawet bo ponoc jest to najczestrza przyczyna... wszystkie polaczenia w kablach ok.. i dalej nic.:think2:a takie pytania dwa mam czy slabe napiecie akumulatora ma wplyw na dzialanie klimatronika i czy bledy usune tylko komputerowo? Z gory dzieki za pomoc

Opublikowano

Przede wszystkim zacznij od Vag-a,sprawdź błędy i skasuj.

wysłane za pomocą tapki

Opublikowano
  • Autor

A mam takie pytanie czy panel klimatronika a dokladnie te cyferki i literki maja jakies znaczenie?

Opublikowano

O jakie cyferki i literki Ci chodzi?Jeśli te na wyświetlaczu to mają znaczenie,bo widzisz jaką temp.sobie ustawiłeś :decayed:,a po prawej stronie wskazuje siłe i kierunki nawiewu.

chyba że masz na myśli to http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/kody-klimatronika-25/ ?

Opublikowano

Miałeś panel z wklęsłymi przyciskami a wsadziłeś z wypukłymi?

Poczytaj forum, znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie :wink:

Opublikowano
  • Autor
O jakie cyferki i literki Ci chodzi?Jeśli te na wyświetlaczu to mają znaczenie,bo widzisz jaką temp.sobie ustawiłeś :decayed:,a po prawej stronie wskazuje siłe i kierunki nawiewu.

chyba że masz na myśli to http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/kody-klimatronika-25/ ?

To wiem ale chodzi mi o numery modelu nie wiem jak to dokladnie okreslic

dokladnie to mialem 5HB006500-11 8D0820043H i wymienilem na 5HB007608-00 8LO820043B czy ma to jakies znaczenie a co do przyciskow to fakt roznia sie mialem wklesle te od temperatury i nawiewow a te sa wypukle...

prosze o pomoc jestem laikiem w tych sprawach

Opublikowano

To wiem ale chodzi mi o numery modelu nie wiem jak to dokladnie okreslic

dokladnie to mialem 5HB006500-11 8D0820043H i wymienilem na 5HB007608-00 8LO820043B czy ma to jakies znaczenie a co do przyciskow to fakt roznia sie mialem wklesle te od temperatury i nawiewow a te sa wypukle...

prosze o pomoc jestem laikiem w tych sprawach

To dlatego nie działa Ci klima.

Poczytaj na spokojnie ten wątek:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-naprawa-panela-klimatronika-2092/

Generalnie stary panel klimatronika załącza klimę masą a nowszy plusem (jeśli pomyliłem kolejność to niech mnie ktoś poprawi).

Najmniej pracochłonnym rozwiązaniem będzie wymiana panelu na taki sam jak oryginalnie zamontowany czyli z wklęsłymi przyciskami, jeśli to nie pomoże to naprawa starego lub pogrzebanie w instalacji (podobno VAGiem też można to zmienić ale musiałbyś już poszukać info na forum).

Było trochę tematów o tym więc poświęć trochę własnego czasu (zanim poświęcisz nasz na zadawanie pytań na które odpowiedzi już są na forum udzielone), poszukaj i poczytaj.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki ci dobry czlowieku za niepotrzebne komentarze wez pod uwage tez to ze sa to stare watki i rzadko kto do nich wraca a ten ktory mi podales przestudiowalem juz kilka razy i gdyby dalo sie cos z tym zrobic uwierz ze bym zrobil... a vagiem przestawie te parametry zeby bylo ok? A co do czsu to poswiecilem go troche zeby poszukac i przewaznie co pisza ludzie to o klapkach silniczkach i nagrzewnicy.. a moim zdaniem to takie fora powstaja wlasnie zeby pomoc komus jak ma problem....a jesli te numery seryjne roznia sie tylko ostatnia litera?

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni wpis, odpowiedziałem w nim na Twoje pytanie.

Opublikowano
  • Autor

Dobra ok wymienilem panel o odpowiednich numerach i lipa jak podlacze wszystkie kostki nic nie dziala a jak podlacze tylko pierwsza dmucha jak glupie i do tego nie dziala wyswietlacz ani jede ani drugi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hejka mam taki problem i mam nadzieje że mi pomożecie. w zeszłym roku stałem sobie w korku upał był i oczywiscie klimatyzacja właczona i nagle klima się wyłaczyła i zobaczyłem bialy chwilowy obłok dymu nie sprawdzałem jeszcze vagiem ale przypuszczam ze bylo za duże ciśnienie i wywalilo zawór rozprężny powiedzcie mi czy tez tak myślicie jak ja ze to sie stało i gdzie ten zawór sie znajduje najlepiej by było jakiś obrazek bo bardziej wzrokowcem jestem :) licze na wasza pomoc pozdrawiam jak ktos woli to możecie pisać na prv lub tutaj