Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wtryski BEX + FMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

moja B7 jest po wirusie. W chwili obecnej mam 193 koni. Chcę trochę więcej.

Co mogę się spodziewać, jeśli wpakuje:

1) Wtryski od BEX

2) FMIC (czy takie coś moge zakładać: FMIC intercooler Audi VW 1.8T 1.9 2.0 TDI A4 B6 B7 (3722148621) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.)

Czy jak wrzuce te graty to zalecany jest ponowny remap?

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

Takie cos smialo mozesz zakladac weliminujesz spadek mocypodczas upalow... Jesli chodzi o wtryski moga cos dac ale podejrzewam ze u Ciebie w aucie siedzi standart k03 wiec wiele wiecwj z tej suszrki nie wycisniesz.

Po zamontowaniu samego Fmica korekta nie bedzie potrzebna aczkolwiek nie zaszkodzi a jesli wlozysz wtryski remap to koniecznosc...

Opublikowano

możesz zakładać,

dużo na tym nie ugrasz, 200 nie przekroczy raczej, będzie lepiej w dni upalne

po wtryskach z Bex-a nie będziesz musiał robić korekty, będą trochę więcej lały, a co za tym idzie to większe spalanie, ale jak wiadomo lepiej żeby był troche podlany niż tego paliwa w górnej granicy miały by brakować, twoje seryjne wtryski i tak pracują już na granicy zapętlenia

Opublikowano
  • Autor

Dwa posty i dwie różne opinie. Jeden mówi że re-map będzie konieczny przy wydajniejszych wtryskach, drugie że nie :-)

Juzz tłumacze dla czego akurat chce założyć te dwa elementy:

1) Wtryski: no wlasnie,moje obecne są krótko przed zapętleniem. Planuje gazik wstawić, więc wole dać silnikowi trochę więcej paliwa po prostu.

2) FMIC: chip tuner powiedział, że na seryjnym intercoolerze więcej nie wyciągnie, bo temperatura rosnie mocno w góre i po prostu sciska mu "gardło" na wyższych obrotach, co widać też wyraznie na wykresie.

Tutaj wykres po chipie: View image: BRB Tuning

Było cholernie ciepło w tym dniu jak bylem na hamowni. Za chiny sie nie dało więcej wycisnąc w bezpieczny sposób.

Tutaj cały wątek:

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/1-8t-147-koni-logi-bydgoszcz-278535/index2.html

Opublikowano

załóż wtryski i zrób logi,

ja jeździłem na bexach bez korekty, logi były OK

co innego jak byś zapodał 440cc

Opublikowano

Wiadomo ze komp wprowadzi sobie sam korekty i da sie jezdzic ale po korekcie moze sie uszczpnie jeszcze pare koni...

Opublikowano

jeżeli korekta będzie darmowa to czemu nie,

jak pisałem wyżej na ponad 200 nie ma co liczyć

Opublikowano
  • Autor

dobra tak zrobie. Jaki kanał/blok trzeba zrobić logi po wymianie wtrysków?

@Booster, jesteś 3Miasta. Czy tam u Was jest jakis fajny zakład co robi/montuje FMIC w miare rozsądnej kasie?

Opublikowano

sprawdź na blokach 002 i 022 czasy wtrysków i stukowe,

FMIC chcesz montować ten gotowy z orurowaniem czy robić nowy od podstaw?

Opublikowano

Z Bydgoszczy daleko do mnie nie masz... Na Fmic zapraszam.

Opublikowano
  • Autor

@Booster i @Inkognito

Ja chciałbym najchętnie to zamontować: FMIC intercooler Audi VW 1.8T 1.9 2.0 TDI A4 B6 B7 (3722148621) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Cena wydaje mi się rozsądna (w tym jest zawarty montaż), natomiast jak sprawdzilem że oni są z Chęstochowy, to raczej tam nie podjade aby FMIC założyć :-)

Miejscowość Czerwonak mi trochę komplikuje sprawę, bo jak mam wrócić do Bydgoszczy (kursuje jakis pociąg?)? Chyba że FMIC to szybka sprawa i tego samego dnia mogę znowu wyjechać do domu. Nie wiem nie znam sie.

Opublikowano

kup samo orurowanie i intercooler z Fmic.pl wyjdzie około 500pln taniej

robiony od podstaw to koszt około 1300-1400pln

wpadnij do mnie to ogarniemy to razem w 2-3 godzinki:wink:

Opublikowano

Ja montuje takie same jak na aukcji mozna to ogarnac w jeden dzien bez problemow... Wstawiasz auto rano wieczorkiem wyjezdzasz;-)

---------- Post dopisany at 13:27 ---------- Poprzedni post napisany at 13:26 ----------

Zreszta co tu duzo mowic w razie co to zadzwon pogadamy 728115558

Opublikowano

Pany a tak z ciekawości.Czy do bfb podejdzie drugi smic z bex-a bez dłubania.Z fmic to w b6 trzeba ciąć belke.Ja mam b7 i nie wiem czy tak samo.200km mi starczy,ale jakby graty z bexa pasowału to nie zaszkodziło by włożyć

Opublikowano
Pany a tak z ciekawości.Czy do bfb podejdzie drugi smic z bex-a bez dłubania.Z fmic to w b6 trzeba ciąć belke.Ja mam b7 i nie wiem czy tak samo.200km mi starczy,ale jakby graty z bexa pasowału to nie zaszkodziło by włożyć

smic z BEX-a podejdzie ale musisz mieć do niego komplet mocowań i rur,

przy FMIC-u do B6 czy B7 wcale nie trzeba ciąć belki, zależy jaka wysokość i grubość rdzenia

Opublikowano

Dzięki

Opublikowano
Witam,

moja B7 jest po wirusie. W chwili obecnej mam 193 koni. Chcę trochę więcej.

Co mogę się spodziewać, jeśli wpakuje:

1) Wtryski od BEX

2) FMIC (czy takie coś moge zakładać: FMIC intercooler Audi VW 1.8T 1.9 2.0 TDI A4 B6 B7 (3722148621) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.)

Czy jak wrzuce te graty to zalecany jest ponowny remap?

pozdrawiam,

Marcin

Radze nie montować IC w ten sposób, chodzi mi o przykręcanie do chłodnicy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dlaczego radzisz żeby nie przykręcać fmic'a do chłodnicy :eusathink:?

Opublikowano

bo chłodnica potrafi się potem wypiąć z oryginalnych mocowań. a to grozi przetarciem chłodnicy klimy o zamek maski.

Opublikowano

to w którym miejscach najlepiej przykręcić ic ? bo na dniach będę montował chińczyka 550x180x65