Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak mocy powyżej 3000 obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam problem , jakieś 5tkm temu wymieniłem wszystkie filtry, paski oleje. Od kilku dni mam problem, a polega na tym, że ponad 3000obrotów tak jakby zaczęło brakować paliwa, przerywa i się nie wkręca, szarpie.

Do 3000 obrotów żadnego problemu, kręci aż miło. Proszę o sugestie

pozdrawiam

Opublikowano
:vaglogi:
Opublikowano
  • Autor

dzięki, poszukam kogoś z vagiem, nie mogę się przyzwyczaić, wcześniej miałem hondę, tam komputer był z diodą spreżony, i to było tak jakby łatwiej. W każdym razie z ranka zatankuję verwę

Opublikowano

Na 99% przepływomierz nie daje powyżej 3000 tyś. TAk jak koledzy napisali, podjedz na diagnostyke i wszystkiego się dowiesz.

Opublikowano
  • Autor

witam, ponownie, wczoraj wieczorem nie wytrzymałem i pojechałem na orlen. Zatankowałem 50 litrów verwy i chyba jest dobrze. Nie chciałem go za bardzo cisnąć ale z rańca wyciągnąłem bez problemu 180km/h i samochód nawet nie jęknął. Mimo wszystko pojade na diagnozę bo kolega ma diagnostykę

pozdrawiam

Opublikowano

witam, ponownie, wczoraj wieczorem nie wytrzymałem i pojechałem na orlen. Zatankowałem 50 litrów verwy i chyba jest dobrze. Nie chciałem go za bardzo cisnąć ale z rańca wyciągnąłem bez problemu 180km/h i samochód nawet nie jęknął. Mimo wszystko pojade na diagnozę bo kolega ma diagnostykę

pozdrawiam

to i moze filtr paliwa wymien ....

Opublikowano
  • Autor

ale czy po 5tkm (bo 2 miechy temu wymieniałem) była by taka porzeba?

Opublikowano

ale czy po 5tkm (bo 2 miechy temu wymieniałem) była by taka porzeba?

jezeli zalales jakis syf do kotla [mozna to wywnioskowac po wczesniejszej Twojej wypowiedzi] to przydaloby sie wymienic ...

chyba ze obudzenie furmanki po tankowaniu to tylko przypadek ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wymian paliwa pomogła na krótko, na wagu pokazał błąd 550 ale nie tu był problem , całkiem prawie zatkany był filtr paliwa i nie podawał oleju tzn podawał ale po 3tys obrotów już dławił (później to już po 2800)

Filtr zapchany był jakąś przeźroczysta mazią

pozdr

Opublikowano

całkiem prawie zatkany był filtr paliwa i nie podawał oleju tzn podawał ale po 3tys obrotów już dławił (później to już po 2800)

Filtr zapchany był jakąś przeźroczysta mazią

pozdr

a jednak ... :naughty:

Opublikowano

Drogi kolego podmień elektro zawór regulacji doładowania tzw. N75 On odpowiada za cisnienie doładowania czyli bajpas ustawia tak łopatki turbawki aby nie przekroczyc pewnego zakresu ustawionego w kompie cisnienia. Gdy zaworek padnie to łopatki są w jednej pozycji i wtedy turbawke rozkrecisz do max obrotów. Ale komputer mierzy cisnienie doładowania i zapobiega rozbujaniu sie turbawki. Wtedy komputer przechodzi w tryb awaryjny tzw. Notluft. Czyli dobiera tak proporcje paliwa i powietrza abyś nie mógł rozbujać samochodu. POZDRAWIAM SERDECZNIE

Opublikowano
  • Autor

Drogi kolego podmień elektro zawór regulacji doładowania tzw. N75 On odpowiada za cisnienie doładowania czyli bajpas ustawia tak łopatki turbawki aby nie przekroczyc pewnego zakresu ustawionego w kompie cisnienia. Gdy zaworek padnie to łopatki są w jednej pozycji i wtedy turbawke rozkrecisz do max obrotów. Ale komputer mierzy cisnienie doładowania i zapobiega rozbujaniu sie turbawki. Wtedy komputer przechodzi w tryb awaryjny tzw. Notluft. Czyli dobiera tak proporcje paliwa i powietrza abyś nie mógł rozbujać samochodu. POZDRAWIAM SERDECZNIE

:mysli: chyba źle podpiąłeś tego posta

Opublikowano

Gdzie znajduje się elektro zawór regulacji doładowania tzw. N75? Mam problem z turbiną i chciałbym to sprawdzić.

Opublikowano

Gdzie znajduje się elektro zawór regulacji doładowania tzw. N75? Mam problem z turbiną i chciałbym to sprawdzić.

Zaworek znajduje się z przodu samochodu pomiędzy blokiem silnika a chłodnicą (jak otworzysz maskę to lekko w lewo).

Samego zaworka nie sprawdzisz, możesz podmienić na inny (nowy) i sprawdzić czy fura lata jak dawniej.

Z własnego doświadczenia najpierw proponuję sprawdzić przewody podciśnienia - wszystkie, u mnie były sparciałe - wyminiłem i problem z głowy.

Pozdro... :good:

Opublikowano
Zaworek znajduje się z przodu samochodu pomiędzy blokiem silnika a chłodnicą (jak otworzysz maskę to lekko w lewo).

Wymieniłem na nowy turbina chwilę pochodziła właściwie, a potem znów to samo sprawdzę przewody, ale nie mam kanału i to może potrwać.