Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik 2.5 Tdi 150 KM Quattro a Audi A6 - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój znajomy ma samochód z takim V6 180 PS. Powiem tak, na samym początku chodził pięknie, fajny dźwięk i moc też była. Teraz sypie się cały silnik, zrobi jedno pada drugie... Generalnie silnik dla bogatych :P Wałki rozrządu bardzo szybko padają, pompa paliwowa itp. Powiem tak, jest to fajna jednostka jeśli wszystko w niej jest sprawne, ale jeśli zacznie się sypać to tragedia dla kieszeni... wszystko bardzo drogie. W ogóle w Polsce z tego co zauważyłem jest niewielu mechaników znających się na tym silniku i większość z nich jak usłyszy że to 2,5 TDI V6 180 PS od razu rezygnuje. Ten silnik to zupełne przeciwieństwo 1,9 TDI więc radzę się poważnie zastanowić niż potem żałować ;)

To znajomy jakiś nieśmiały skoro musi ktoś za niego wydawać opinie na temat jego auta :)

Prawie rok jeżdżę 2.5 v6 180koni I przy silniku to robiłem tylko gruszke od turbo i wymiana jednego icka bo dzióra była Więc co za brednie wypisujecie Każde auto kosztuje 2.5 może więcej ale coś za coś :naughty:

Znajomy nie ma konta na forum... Mowie jak bylo, nic z palca nie wyssalem i bredni nie wypisuje. Jednostka fajna ale kosztowna. Dodam ze obecnie silnik ogarniety i juz chodzi z owu ladnie :) Znajomy ma audi kolo 6 lat, a Ty okolo roku.

Wedlug mnie silnik fajny jak jest wszystko ok, a najwiekszymi wrogami sa poprzedni wlasciciele i polscy mechanicy, ktorzy potrafia powiedziec ze to nieudany silnik niz naprawic. Lekcewaza sztuke wymiany rozrzadu i takie podstawowe elementy jak podcisnienia, o vagu i robieniu logow nie wspomne bo wiekszosc uzywa interfejsow tylko do kasowania bledow... Np. jak na vagu nie ma bledu n75 to znaczy ze jest sprawny...

Wiesz z tym czasem posiadania jest tak nie raz ,że jeden w rok przejedzie 45-55 k ,a drugi w tym samym okresie yebnie (bo tak przeważnie mówią o tak wysokich przebiegach ) 5-6 k :decayed:

wysłane z one v

5-6 tyś. to zrobie w styczniu hehe:polew:.Racja jest taka zależy kto ile jeżdzi i co lubi mieć pod maską.

Opublikowano
  • Autor
moja opinia to taka ze to co tera robia to pomyłka , w niemcowni robia takimi po max 50-100tys km i wypychają dalej ,bo wiedza ze to wiecej nie wytrzyma zeby normalnie jedziło. kupuja nastepnr ,stać ich na to. polak kupi i sie cieszy ,dokłada do niego przez kilka lat co jakiś czas kupujac to nowe graty i u mechanika auto musi postać ,niemiec ma na to wysrane kupuje jezdzi ,cos zaczyna sie dziac oddaje do aso ,naprawiaja cena uslugi z kosmosu ,niemiec sie wk.... jedzi dalej.znowu cos nie halo ,eee to już szajs ,trza kupić nowe a tego szrota na handel.

No raczej nie do końca jest tak jak piszesz :) nie każdy niemiec jeździ nowym samochodem. Bez żadnego problemu można spotkać audi z sinikiem 2.5 tdi na drogach :P owszem są i nowe samochody ale ile jest jeszcze takich które mają po naście lat i nadal śmigają, wiem coś o tym kolego

---------- Post dopisany at 20:14 ---------- Poprzedni post napisany at 20:13 ----------

A czy w A4 B5 były montowane te same silniki co w A6 C5? Chodzi mi o motor 2.5 V6 oczywiście :P

Opublikowano

Były.

Opublikowano
  • Autor

A jaką moc można zrobić samym programem z oryginalnych 150 km?