Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Problem z obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeśli natomiast w ogóle by się nie komunikował VAG to kłania się wymiana przepustnicy.

no wlasnie ale on sie skomunikował z VAG tylko podobno do konca sie nie zaadaptowała przepustnica!

Jade do innego mechanika bo a autoryzowanych serwisach jak tylko pojawia sie problem to oczywiscie wszystko jest do wymiany ! :diabel2:

• 2 lata później...
Opublikowano

A U MNIE JEST TAK JAK ODPALĘ GO Z RANA I POŁORZE NOGĘ NA GAZ to między obrotami 2-3 tysiące jest kompletny muł i strzela w tłumik a jak wrzucę bieg to już kompletna kaplica jak już się troche rozgrzeje to jeszcze jak cie moge a jak jest całkiem rozgrzany to jest tak jak powinno byc czym moze to być spowodowane dodam jeszcze że to 1,6 adp a i podłączyłem go pod kompa to pokazały mi się 2 błędy jakiś czujnik temperatury jakiegoś ssania i sonda już nie wiem co się robi

Opublikowano

pokazały mi się 2 błędy jakiś czujnik temperatury jakiegoś ssania i sonda już nie wiem co się robi

Podłącz jeszcze raz i wrzuć na Forum-bedzie dokładnie wiadomo,co to za błędy :wink4:
Opublikowano

A U MNIE JEST TAK JAK ODPALĘ GO Z RANA I POŁORZE NOGĘ NA GAZ to między obrotami 2-3 tysiące jest kompletny muł i strzela w tłumik a jak wrzucę bieg to już kompletna kaplica jak już się troche rozgrzeje to jeszcze jak cie moge a jak jest całkiem rozgrzany to jest tak jak powinno byc czym moze to być spowodowane dodam jeszcze że to 1,6 adp a i podłączyłem go pod kompa to pokazały mi się 2 błędy jakiś czujnik temperatury jakiegoś ssania i sonda już nie wiem co się robi

Wymień cyt. "jakiś" czujnik temp. G2/G62

Opublikowano

Tego to nie jestem w stanie w tej chwili powiedzieć ponieważ podłączyłem go pod VAG-a i jak narazie błędów niema ale teraz też nie jest to co powinno być dalej jest mółowaty między obrotami 2-3 tyiące

Opublikowano

Tego to nie jestem w stanie w tej chwili powiedzieć ponieważ podłączyłem go pod VAG-a i jak narazie błędów niema ale teraz też nie jest to co powinno być dalej jest mółowaty między obrotami 2-3 tyiące

A jak wyglądają świece? Kable WN? Wymieniałeś już kiedyś?

Opublikowano

Świece i kable były wymieniane w zeszłym roku w zimę zrobiłem na nich może z 15000

Opublikowano

Świece i kable były wymieniane w zeszłym roku w zimę zrobiłem na nich może z 15000

Może świece trzeba byłoby już wymienić, w końcu jeździsz na LPG mogą już być "zarośnięte" sprawdź je

A po drugie sprawdź na samej benzynie czy też jest mułowaty[br]Dopisany: 11 Styczeń 2010, 20:22_________________________________________________Sprawdź VAGiem wskazania czujnika G62 i jak oscyluje sonda- ale na razie tylko na Pb

Opublikowano

Świece sprawdzałem są czyste a na paliwie jest bardziej mułowaty niż na gazie

Opublikowano

Świece sprawdzałem są czyste a na paliwie jest bardziej mułowaty niż na gazie

Jeździsz cały czas na LPG? Ile masz paliwa w baku? Zatankuj więcej benzyny (np.V-POWER) i pojeździj na samej Pb, może benzyna już jakiejś słabej jakości, filtr paliwa. Sprawdź jak zachowuje się sonda-wspominałeś wcześniej że był błąd sondy

Opublikowano

filtry zarówno benzyny jak i gazu były zmieniane w tej chwili mam ok.20 litrów paliwa tankowanego w ubiegłym tygodniu verva 98 a poza tym instalacja gazowa jest ustawiona na 30 st,C dopiero przerzuci się na gaz

Opublikowano

Sprawdź sondę i czujnik temp. G2/G62

Opublikowano

Problem mam rozwiązany pali na dotyk przyspiesza kiedy ja chce a nie kiedy jemu się podoba pracuje jak wcześniej a wszystkiemu winien był gaz pojechałem do gazowników tam gdzie mi go zakładali opowiedziałem im to co się działo a oni ponownie wymienili filtry gazu ciekłego i lotnego zregenerowali wtryski gdzie 2 tłoczki były tak rozklepane że to wogóle chodziło wgrali mi nowszą wersję oprogramowania , skalibrowali i ustawili mięszanke jak ustawiali to wszystko to powiedzieli że sonda pracuje idealnie co najlepsze to powiedzieli że takie jaja które działy się na benzynie były spowodowane rozkalibrowaniem mapy dawki gazu i benzyny i taki interes kosztował mnie 150 zł.