Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompka zamka centralnego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,posiadam Audi A4 B5 Lift i mam problem z pompką zamka centralnego,zamyka ona drzwi,wlew paliwa,szyby i szyberdach,natomiast nie zamyka bagażnika który muszę zamykać i otwierać osobno,dodam jeszcze że pompka długo pracuje. Dzisiaj rozebrałem tapicerkę i obejrzałem pompę,jest ona cała popękana także raczej będę potrzebował nowej bo z tą chyba nic się nie da zrobić i tu moje pytanie ponieważ moja pompka ma numer "8D0 862 257C" i czy muszę kupić pompkę o tym samym numerze czy mógłbym ją zastąpić inną ale tak żeby wszystkie wyżej wymienione funkcje działały,proszę o odpowiedź,pozdrawiam. :)

Opublikowano

Jeżeli wszystko zamyka i otwiera oprócz klapy i długo pracuje to wnioskuje: 1 - nieszczelność w zamku klapy, 2 - wydaje mi się, że w tym roczniku klapa była zamykana zamkiem elektrycznym więc pompka d*pa i zamek w klapie nie śmiga.

Opublikowano
  • Autor

Tak kolego klapa jest zamykana zamkiem elektrycznym,a co do pompki to i tak muszę ją wymienić tylko pytanie czy pompka musi mieć tak sam numer jak moja czy mógłbym ją zastąpić pompką o innym numerze ew. z innego auta ale tak żeby wszystko działało łącznie z szybami i szyberdachem.

---------- Post dopisany at 18:38 ---------- Poprzedni post napisany at 18:17 ----------

Czy jakbym założył takie coś pompka centralnego audi a4 b5 8L0862257H (3825230053) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. to było by dobre i by wszystko działało?

Opublikowano

z tego co napisałeś wynika raczej, że masz nieszczelność w układzie a nie uszkodzoną pompkę.

"8D0 862 257C" to pompka bez alarmu i sterowania pilotem. Jeśli wsadzisz tam pompkę o innym numerze ale z takimi samymi kostkami to bez problemu będzie działać, tyle że jeżeli kupisz taką z alarmem i sterowaniem z pilota to przy otwieraniu samochodu przez przekręcenie kluczyka w zamku może się załączać alarm (kierunki będą Ci migać).

Tu masz opis pompek digakom - digitale automobil kommunikationstechnik

ps. Mam pompkę 8D0 862 257 "C" w zapasie więc jakbyś był w okolicy to można sprawdzić czy to faktycznie wina pompki.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie upatrzyłem sobie pompkę,ale niestety jest z alarmem,nie da się tego jakoś obejść zeby te kierunki mi się nie zapalały ? Dodam że byłem dzisiaj w "Niedźwiedziu" i będę zakładał zdalne sterowanie z alarmem i czy w tym wypadku mógłbym kupić pompkę z alarmem ?

P.s dzięki kolego za rozpiskę pomp. ;)

Opublikowano

ale tą co sobie upatrzyłeś nie ma funkcji sterowania pilotem więc może alarm nie będzie się załączać przy otwieraniu kluczykiem.

Opublikowano
  • Autor

To mówisz że można spróbować kupić ?

Bo pompkę i tak muszę wymienić bo tą co ja mam to jest że tak nazwę zduszona i popękana.

Opublikowano

Bo pompkę i tak muszę wymienić bo tą co ja mam to jest że tak nazwę zduszona i popękana.

Jak chcesz dokładać niefabryczną centralkę z alarmem to lepiej kupić 8D0 862 257 "C", żeby potem problemów nie było czasem.

Opublikowano
  • Autor

Jak chcesz dokładać niefabryczną centralkę z alarmem to lepiej kupić 8D0 862 257 "C", żeby potem problemów nie było czasem.

Czyli taka jak posiadam. ;)

---------- Post dopisany at 11:47 ---------- Poprzedni post napisany at 11:42 ----------

nieszczelnosc to jedno , a jak masz cos z wirniczkiem-kompresorkiem tj,rozwalił się ,to masz tu co i jak http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/kompresorek-centralnego-zamka-289758/

Dzieki za odpowiedz i linka,przydatne wiec sobie zostawie ale pompke musze niestety wymienic cala obudowa jest peknieta i wszystkie bebechy widac,takze dziw ze w ogole dziala.

Opublikowano

Czyli taka jak posiadam. ;)

nom

Opublikowano

Może głupoty gadam, ale nie można kupić jakiejkolwiek pompki i przełożyć tylko elektronikę ze starej??

Opublikowano

można tylko prosciej kupić pasujaca