Opublikowano 2 Stycznia 201412 l Bry. Po kupnie auta swiecił się błąd sensor wymieniłem czujnik problem znikł, po 2tys wywaliło mi poziom oleju min. i tak kila razy po jakieś 300km ale otwierałem maske na 5 minut zamykalem i po problemie, olej stan ok. Dzisiaj podczas wyprzedzania wywaliło sensor, podłączylem vag i nie ma tego błędu. Ktoś wie o co tu chodzi ?. p.s problem z minimum oleju tez pojawiał sie jak wyprzedzałem... nie wiem czy ma to jakiś związek
Opublikowano 2 Stycznia 201412 l jak wymieniłeś czujnik poziomu oleju ( tak domniemam bo nie napisałeś jaki ) to sprawdz czujnik ciśnienia oleju bądz samą pompę jakie podaję ciśnienie w komorze silnika może na wyższych obrotach już nie domaga i dlatego ten check przy wyprzedzaniu to tak na początek jak coś to pisz ---------- Post dopisany at 19:34 ---------- Poprzedni post napisany at 19:30 ---------- albo też ten wymieniony czujnik nowy nie oznacza że jest sprawny czasem mógł już się przedwcześnie zepsuć
Opublikowano 3 Stycznia 201412 l Autor Jak by bylo slabe cisnienie to chyba czerwona lampka by sie zapalala albo dlugo gasla przy odpalaniu a tu wszystko ok... Ale pewnie wybiore sie sprawdzic cisnienie oleju ---------- Post dopisany 03-01-2014 at 20:26 ---------- Poprzedni post napisany 02-01-2014 at 19:59 ---------- Znalazlem paragon zakupu czujnika, poade go zareklamowac, Jaki kupic ? Jakiej firmy bedzie niezawodny ? No i cena jaka będzie tego badziewia ?
Opublikowano 3 Stycznia 201412 l Ile masz na bagnecie na zimnym a ile na rozgrzanym silniku, może jest za dużo oleju? W B8 to taki problem powstaje ale czy w B6 to nie wiem, tak mi przyszło do głowy bo jak piszesz że podnosisz maskę na 5min i jest okej tzn. że cośmusi nieco ostygnąć i wraca do normy.
Opublikowano 4 Stycznia 201412 l Autor Podnoszenie maski dzialalo poki wywalal poziom oleju minimum teraz jest sensor i nawet jesli vag kasuje to zaraz wywala od nowa, na zimym oleju mam miedzy minimum a maksimum czyli tak jak nakazują :-)
Opublikowano 4 Stycznia 201412 l kable od sensora sprawdz i samą wtyczkę bo są tylko dwie możliwości brak połączenia z sensorem lub sam sensor wadliwy i dlatego ten komunikat jest pompa,czujnik ciśnienia nic nie mają do tego.
Opublikowano 4 Stycznia 201412 l a czujnik to bierz ori przynajmniej nie będzie więcej cyrków z zamiennikami
Opublikowano 4 Stycznia 201412 l Autor Styki musza byc ok bo 2 miesiace temu bylo to samo wsadzilem ten zamiennik za 140 zl i bylo ok teraz to samo ...
Opublikowano 10 Stycznia 201412 l Ostatnia w swoim ALT wymieniałem bo się pojawił napis sensor, po wymianie wszystko OK, założyłem oczywiście oryginał.
Opublikowano 12 Stycznia 201412 l OIL Sensor pojawia się jak nie ma połączenia z czujnikiem - wtyczka, kable lub gdy jest uszkodzony sam czujnik. Jeśli na 110% połączenie jest prawidłowe, przechodzące rzecz jasna przez krańcówkę zamka pod maską, to pozostaje sam czujnik. Możesz kupić na alledrogo czujnik oryginalny używany za przysłowiową 100 stówę i podstawić, tzn. wyciągnąć wtyczkę z czujnika przykręconego do twojej miski olejowej i wpięcie tej wtyczki do zakupionego przez Ciebie używanego czujnika. Wówczas będziesz miał informację co i jak. Później wymienisz sobie ten czujnik jak olej będziesz zmieniał. Nowy czujnik w ASO ja kupowałem jakieś 2 miesiące temu za 384zł bo musiałem mieć na 200% pewności. Ja mam problem z OIL MIN i nie mogę go dalej rozwiązać. Pozdrawiam.
Opublikowano 29 Stycznia 201412 l Autor Mi na nowym pokazywalo minimum az w koncu zaswiecil sie sensor i koniec ..... ---------- Post dopisany 29-01-2014 at 15:47 ---------- Poprzedni post napisany 12-01-2014 at 13:36 ---------- Czy jest roznica miedzy sensorami symbol 660C a 660B ?