Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pije za dużo LPG i PB; quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
przyjechal koles ktory byl mega obcykany w bmw. posprawdzal przewody i sie okazalo, ze ktorys nie dokonca byl wsuniety i dostawalo sie lewe powietrze. obroty wrocily do normy spalanie spadlo do normy.

Faktycznie, może przyczepiłem się do tego spalania, ale zdaje się że ostatnio wzrosło o jakiś litr na 100km, do jakichś 17,5. Co do lewego powietrza, też mi się zdaje że gdzieś je zasysa i stąd te nierówne obroty i wkurzające wibracje na jałowym... Przy okazji przeróbki LPG poproszę mechanika o sprawdzenie wszystkiego co może brać lewiznę.

po skasowaniu korekt wygląda w miarę dobrze . Sondy w jakim są stanie , ile mają przebiegu ?
Na PB przy pedale w podłogę jakośtak trochę nisko "stoją".

Pojęcia nie mam jak z sondami, nie wiem ile mają przebiegu, ja mam auto od marca i od 15kkm, więc pewnie przynajmniej z 5 razy tyle :wink: Czy warto sprawdzić je multimetrem np?
LPG do regulacji, ok zrobię to skoro radzicie.
w logi nie patrzylem bo nie jestem na "ty" z 2.4 ale powiem tak. instalacja musi byc jak najszybciej przerobiona tak zeby doslownie nie bylo jej widac. dlaczego wtryskiwacze sa tak daleko i pozniej wezyki do czwornika. masakra jakas. nie wyregulujesz tego dobrze jesli bedzie tak to popierniczone masakra jakas. niech Ci gosciu lepiej czesc kasy odda i pojedz do ogarnietego magika od gazu to ci dobrze mapy poustawia bo widocznie masz cos z dawkami zle jesli ci tak faluje i twierdzisz ze duzo pali. normalnie w miescie jak moj znajomy w Lublinie nie zejdziesz nizej jak 12-13 litrow trasa srednio 11 w gore zalezy od ruchu i zapierniczania i nie sluchaj bajek ze pali 10 w trasie bo to jest nie mozliwe chyba ze jedzie sie caly czas 80km/h.

wiec:
najpierw porządek z instalacja, jak najkrótsze przewody do wtrysków gazu i wszystko ladnie upiete. jak bym znalazl fotke to bym Ci pokazal jak jest u znajomego. ty masz o tyle latwiej ze masz kazdy wtrysk osobno. jak to zrobisz wtedy na korekte u dobrego gazownika lapka w samochod i jedziecie. to jest prawidlowe ustawienie map a nie autokalibracja na postoju tak to mozna sobie jalowy ustawic.

w 32 bloku dziwnie stoja wskazania -5.5 nie wiem czy tak powinno byc ale dziwnie.

powodzenia i daj foto jak to ogarniesz ladnie pod macha

Masz rację, trzeba to przerobić żeby miało ręce i nogi. Niestety instalację zakładałem w kwietniu (robił to znajomy, całkiem dobry mechanik), któremu już kilkukrotnie powiedziałem że jestem zadowolony. Bo byłem. Wytłumaczył że burdel pod maską zrobił w skutek zupełnego braku miejsca, a że się nie znałem to zaakceptowałem. Z tego względu kasy nie odzyskam, ale skoro trzeba wydać żeby to ogarnąć to co zrobić. Od tej pory poznałem solidnego gościa od LPG w Łodzi więc on się tym zajmie.
Muszę poszukać fotek prawidłowo założonego gazu do 2.4 albo 2.8 i dać gazownikowi żeby się wzorował :wink:

Edytowane przez mariuszolek

Opublikowano

jak zaprowadzisz do KME w lodzi to Ci ogarna to jak trzeba jedni z najlepszych w polsce. wejdz na forum lpg i tam poszukaj w lodzi gazownikow. forumowi najlepiej znaja sie na rzeczy. a w 2.4 nie ma tragedi jedynie to nie ma miejsca na parownik gdzie najlepiej za lewa lampa ale wes potem wymien zarówke:facepalm: a tak nic nie powinno byc widac

Opublikowano
  • Autor
forumowi najlepiej znaja sie na rzeczy. a w 2.4 nie ma tragedi jedynie to nie ma miejsca na parownik gdzie najlepiej za lewa lampa ale wes potem wymien zarówke:facepalm:

Tak zrobię. Za lewą lampą parownik jest, tego może jedynego nie trzeba będzie ruszać :wink:

Tak offtopicowo, serio zamontowałeś S-Tronica do B5? Podziwiam i szanuję zapał :travolta:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sorry ale płakac mi sie chce jak widze taki burdel pod maską ktory zostawil gazownik. Osobiscie bym mu nie zaplacil za taka partanine. :facepalm::facepalm::facepalm: