Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Katalizator czy będzie pasował ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w wrześniu nabyłem sobie po dobrej cenie A4 B8 Avant z silnikiem 2.0 TFSI 211ps S-tronicem oraz napędem Quattro z 2010r prócz problemów z żłopaniem oleju autko jest git ale taka jego natura niestety a raczej tego silnika, nic się nie dzieje a raczej nie działo :) jak wiadomo wszystko się zużywa auto ma przejechane dużo i nie dużo bo 150 000 ale serwisowane w ASO ostatni serwis 144 000 ostatnio zaświecił mi się check po podłączeniu kompa dowiedziałem się iż katalizator jest już pełny błąd usunąłem auto przegoniłem po autostradzie i na 2 m-c był spokój do dziś gdy się znowu zaświecił więc myślę że w końcu czas na wymianę i teraz moje pytanko mój katalizator to 8K0 131 701 S szukałem czegoś na allegro i znalazłem kilka do 2.0 TFSI które wyglądają idealnie tak samo ale mają inny nr czy będzie to pasować czy musi być katal o idealnie takim nr ? czy może takie rozwiązanie wybrać

Downpipe Audi A4 A5 2.0 TFSI +katalizator 100cpsi (3830779136) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

mienił już ktoś katalizator w tym silniku ? a może jakaś polecana firma co regeneruje ? jeśli ktoś ma jakąś wiedze w tym temacie to prosił bym o pomoc ;)

Opublikowano

Ja mam zgoła odmienny i pilny problem: co zrobić żeby KAT wygenerował jakiś błąd? Dostane wtedy nowy przy okazji rozbebeszania silnika:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Jaki mialeś dokladnie bład ?

kurcze dokładnie nie kojarzę bo to 2 tygodnie temu było ale coś w stylu "katalizator - nadmierne zapełnienie"

---------- Post dopisany at 20:55 ---------- Poprzedni post napisany at 20:53 ----------

Ja mam zgoła odmienny i pilny problem: co zrobić żeby KAT wygenerował jakiś błąd?

chodź się zamienimy :decayed::naughty:

Opublikowano
chodź się zamienimy

No to machnium:)

Opublikowano
  • Autor

kolego a co cię czeka stage 2 :przebiegly: czy 1 i liczysz że i katal wymienią :naughty:

Opublikowano

Stage 1 dają odrazu teraz. Tzn. jak chcesz mierzyć zużycie, najpierw zakładają separator, soft, następnie dolewają olej i tysiąc km jeździsz. Po tysiącu przyjeżdżasz i odczytują zużycie. Żadnego spuszczania i ważenia już nie ma.

Auto oczywiście musi mieć gwarancje.

Jakby KAT błąd wywalił, dostałbym nowy.

Opublikowano
  • Autor

to gwarancje miałeś przedłużoną tak jak ja widzę bo też masz 2010 r w tym że ja już przekroczyłem 150 000 i niestety gwarancja przepadła w czasie gwarancji w Niemczech jeszcze było robione stage 1 rezultat taki że aktualnie bierze ok 350-400ml na 1000 km :wink:

Opublikowano

Robiłem jakiś czas temu procedurę odsiarczania katalizatora w FSI, jesli chodzi o ten silnik to jeszcze nie było u nas klienta z takim problemem więc nie wiem czy podobna procedura jest przewidziana i tutaj...myślę że warto to sprawdzić zanim zaczniesz coś wymieniać...z drugiej strony jesli faktycznie KAT to już syf to może zrób sobie jakis fajny wydech z KATem sportowym ;-) i jakis program do tego :P

Opublikowano
  • Autor
z drugiej strony jesli faktycznie KAT to już syf to może zrób sobie jakis fajny wydech z KATem sportowym ;-) i jakis program do tego :P
szczerze myślę nad tym coraz bardziej :decayed::kox: