Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przekładka Całego ori alarmu b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam:hi: da sie po całości przełożyć cała instalację z osprzętem z polifta do polifta ??? na co zwrócić uwagę przy przekładce??

Opublikowano

Da się. Pewnie spodziewałeś się takiego pytania, jednak nurtuje mnie - po co Ci to? sądzę, że jest to nieopłacalne;/

Opublikowano

mam całego polifta i ma ori alarm a ja u siebie nie mam a jak czegos nie mam to lubie mieć hehe :grin:

Opublikowano

Pewnie że się da :) Najgorzej jest (przynajmniej wg mnie) porozbierać środkowe słupki tak żeby niczego nie połamać i się dostać do czujników z dozoru wnętrza. Reszta to kwestia czy Ci się chce, czy masz czas i czy lubisz być cały poklejony z tej materiałowej taśmy co owija wszystkie wiązki :P Jeśli chcesz mieć tak jak z fabryki to jest trochę fury do rozebrania. Wiązka z alarmu jest poklejona z wiązką centralnego więc pierwsze trzeba ją wyizolować od dawcy, albo przekładać całą wiązkę centralnego ale to jest znowu zabawa z rozpinaniem tych przewodów ciśnieniowych z centralnego. Na co zwrócić uwagę ?? Trzeba przełożyć też pompę centralnego żeby działał dozór wnętrza. Na ewentualne różnice między wersjami z Europy i z UK, trzeba się zdecydować na konkretną. Na ewentualne różnice między sedanem a avantem. Powodzenia.

Opublikowano

to raczej sobie zostawie na ciepłe dni :wink: dzięki za info

czyli pompka z modułem komfortu musi być z wersji z alarmem??

Opublikowano

masz nr pompki jest inny niz takiej bez tego do alarmu?

Opublikowano
masz nr pompki jest inny niz takiej bez tego do alarmu?

8D0 862 257 bez litery jest z alarmem pod klakson i takie szły na europę, z literą 'B' na końcu jest golas bez obsługi syrenki/klaksonu i dozoru wnętrza, a z literą 'E' jest anglik z alarmem pod syrenkę z podtrzymaniem bateryjnym.

Opublikowano

a ktos wie, czy mozna syrenke ori wymienic na inna, o innym sygnale? mowa o B5, bo kurde, zawsze bylem przyzwyczajony do tego, ze jak zamykam auto to jest sygnal. Wobec tego jakis czas temu sobie vagiem zakodowalem zeby wlasnie byl sygnal przy zamykaniu, po probie jak uslyszalem takie jedno 'pierdniecie' to od razu przekodowalem to spowrotem :decayed:

moze ktos pomoc w tej kwestii?