Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Centralny zamek sie sam zamyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem jak w tytule. Czesto ale tez nie zawsze auto sie samo zamyka. Taka sytuacja: otwieram auto z centralnego zamka ( niewazne czy mroz czy upal), wsiadam do srodka, mija jakies 15 -20 sekund i auto sie zamyka, przekrecam na zaplon i auto sie otwiera. Co sie dzieje?

Opublikowano

Audi a4 b5 to chyba maja wrodzoną wade tych centralek. u mnie da rade tylko auto zamknac i nie wazne czy to z pilota czy z kluczyka a juz otworzyc to nie da rady.

Opublikowano

A nie grzebałęś czasem przy module komfortu?? Ja tak miałem w pasku B5 jak wymieniałem moduł komfortu i go nie zakodowałem- zamek sam się zamykał i otwierał

Opublikowano

b5 nie ma modułu komfortu. mowisz o pompce centralnego zamka?

Opublikowano

Wirnik do wymiany,proponuje pojechać na szrot, kupić np. pompkę od audi 100,80,golfa 3 i przełożyć w całości pompkę. Nic nie kodujesz a cała naprawa kosztuje grosze w stosunku do zakupu nowej pompki. Miałem to samo u siebie 2x, tyle że pierwszym przełożyłem sam wirnik i to był błąd.Pczywiście mowa o pompce wewnątrz całej centralki.

Opublikowano

mowisz o kompresorku? a co on ma wspolnego z nie zamykanie sie auta

Opublikowano

Przy zamykaniu posłuchaj czy nigdzie powietrze nie ucieka. Możliwe że możesz mieć gdzieś przecięty wężyk lub wypięty. Albo przy zamku mogło ci się spierniczyć i ci tam ucieka posłuchaj przy wszystkich drzwiach :D Tak u kumpla naprawiliśmy w 15 min problem :naughty:

Opublikowano

przejrzałem i nie ucieka nigdzie.

Opublikowano

A pompka centralnego pracuje normalnie czy się zacina ???

Opublikowano
b5 nie ma modułu komfortu. mowisz o pompce centralnego zamka?

aha to beka bo ja w Pssacie B5 miałem moduł komfortu pod nogami kierowcy :decayed:

Opublikowano

jak zamykam to pracuje normalnie te 3 s az zamknie a jak chce otworzyc to tylko sterownik pilota cyknie i tyle nawet z kluczyka otworzyc wszystkich drzwi sie nie da

Opublikowano
mowisz o kompresorku? a co on ma wspolnego z nie zamykanie sie auta

Tak,o kompresorku. U mnie było podobnie, pierwszym razem było tak że się nie otwierał, wymieniłem wirnik pochodził z 3 m-c,po czym przestało działać otwieranie klapy z stycznika.Okazał się ponownie uszkodzony kompresorek, też słuchałem czy nie syczy, kombinowałem i stwierdziłem że zmienie i usterka ustąpiła.

Opublikowano

Skoro w jedną stronę chodzi a w drugą nie to będzie zepsuta pompka lub sterowanie jej . Proponuję poszukaj takiej samej na podmianę , sprawdź i kup .

Opublikowano

wlasnie o to chodzi ze w jedno strone działa czyli kompresorek sprawny. a wie ktos moze jak sprawdzic pompke centralki na krotko??