Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8 T BEX - gaz już założony od dwóch lat czy warto chipować - GAZ + CHIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry koledzy forumowicze!

Jak w temacie.... od dwóch lat smigam na lpg , instalacja BRC 24 sequent , reduktor do 300 koni. Czy warto chipowac ? Aktualne 190 koni powoli wydaje mi sie za słabe. Jak miała by wyglądać taka operacja? Pierw mapy benzyny u tunera a pozniej strojenie u gazownika? Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Przerabiał ktoś z was podobny temat?

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Najpierw soft na pb, później strojenie lpg na sondzie AFR w warunkach drogowych.

Wcześniej oczywiście kat zastąpić DP, a i hybryda na bazie Twojej turbiny by nie zaszkodziła :wink: Tak czy inaczej na długo to nie wystarczy :grin:

Przed softem oczywiście auto musi być 100% sprawne, tuner też jakiś polecany który wie co robi.

Opublikowano
  • Autor
Najpierw soft na pb, później strojenie lpg na sondzie AFR w warunkach drogowych.

Wcześniej oczywiście kat zastąpić DP, a i hybryda na bazie Twojej turbiny by nie zaszkodziła :wink: Tak czy inaczej na długo to nie wystarczy :grin:

Przed softem oczywiście auto musi być 100% sprawne, tuner też jakiś polecany który wie co robi.

dzięki za info! Auto wydaje mi się sprawne, wszystko staram się robić na bieżąco, nie jest też jakoś zamulone z tym, że apetyt rośnie w miarę jedzenia :)

Co oznacza hybryda na bazie turbiny ? absolutnym laikiem w dziedzinie motoryzacji nie jestem , ale w dziedzinie chip-tuningu już tak :)

Opublikowano

Rozwiert muszli i większe wirniki. Nie musisz tego robić, będzie sporo taniej ale i mocy mniej będzie.

Czasami tuner ogarnia lpg, ja tak akurat trafiłem, że wszystko było w pakiecie :decayed:

To, że Ci się "wydaje" że auto sprawne nie oznacza że tak jest. Wszak to nie nowe auto.

Czytaj dział tuningu to sporo się dowiesz :wink:

A bo zapomniał bym najważniejszego - odpowiedzi na pytanie postawione w temacie

Otóż warto chipować, te silniki świetnie przyjmują lpg, ja do dziś żałuję, że zrobiłem program dopiero po roku od zakupu auta :doh: tyle dobrego mnie ominęło :decayed:

Jak zrobisz moc to zapragniesz quattro, w b6 można się na to skusić :wink:

Opublikowano

A po co strojenie na AFR?

Opublikowano

A po co strojenie na AFR?

Aby zgadzał się AFR PB/LPG w silniku na wąskopasmówce.

W BEX sonde szerkopasmową mamy na pokładzie, i należy z niej korzystać w oparciu o korekte stft przy strojeniu LPG.

Opublikowano

Ale my tu rozmawiamy o BEX anie o jakimś innym silniku...

Opublikowano
Ale my tu rozmawiamy o BEX anie o jakimś innym silniku...

kurczę nie zauważyłem :facepalm: