Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] mokra część podsufitki i słupka przedniego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy komuś z was zdarza się, że "przemaka" autko w okolicach łączenia słupka po stronie kierowcy z dachem? U mnie po ostatnim deszczu zauważyłem w tym miejscu (łuk prawie nad głową kierowcy) na tapicerce mokre zacieki. Czyżby puszczało od strony uszczelki przedniej szyby w jej górnym rogu? Czy tam są jakieś rynienki itp, które mogły się zapchać? Do tej pory, a mam autko już 7lat, nie było takich sytuacji... confused4

Autko swego czasu przeszło starcie z elementami krajobrazu i to dość poważne, ale było to lata temu i do tej pory nic się nie działo...

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi co do przyczyny i sposobu usunięcia.

Opublikowano

O ile nie nasz szyberdachu,to wina najprawdopodobniej leży po stronie nieszczelności przedniej szyby w miejscu wklejenia.Proponuje Ci przeprowadzenie prostego testu polegającego na polewaniu wodą miejsca prawdopodobnego przecieku.Najlepiej poproś kogos ze znajomych aby wsiadł do auta i obserwował czy w tym czasie coś sie zacznie dziać.Jeżeli masz szyberdach wina może leżeć w zapchanych weżach odprowadzających wodę które od przednich narożników szyberdachu biegną do wewnątrz słupków dachowych.

Opublikowano

Winy szukałbym raczej po stronie "spotkania z przyrodą" - może auto miało wspawywane elementy (słupek, cały dach), albo było mocno pogięte i prostowanie było wspomagane szpachlem. Po pewnym czasie mogły objawić się jakieś nieszczelności i pęknięcia.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam szyberdachu. Dzięki za dotychczasowe podpowiedzi. Czy ktoś z was próbował zdejmować podsufitkę i materiał pokrywający słupek? Dużo z tym roboty? Po zdjęciu tych elementów zobaczyłbym gdzie i co mi przecieka i ewentualnie próbowałbym jakoś to uszczelnić...

ok, znalazłem już na forum jak ją się zdejmuje. Teraz pytanie do tych, którzy to już robili - wystarczy tylko zdjąć nakładkę z przedniego słupka i odkręcić lewy słonecznik i lewą rączkę aby zajrzeć w ten nieszczęsny narożnik (nad głową kierowcy) czy trzeba raczej grzebać więcej? Auto na codzień jest mi dość potrzebne i nie wiem ile czasu zaplanować..