Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Z którego czujnika cieczy chłodzącej sygnał idzie do komputera ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj pobawiłem się klimatronikiem i muszę stwierdzic ze jednego zabitego cwieka mam mniej. Ale jest jeszcze jeden.

Otóż na klimatroniku mam temperaturę cieczy chłodzącej idealnie 90 st. i utrzynuje się podczas jazdy (wiec termostat ok), ale na desce rozdzielczej mam cały czas 60 st. Raz na 100 przypadków ruszy swoją szanowną wskazówkę i pokaże 70 ale generalnie 60 st. Dodam jeszcze ze oba czujiniki wymienilem na nowe w zeszłym tygodniu (problem istnieje od ponad 2 miesiecy).

Pytanko 1. brzmi: z którego czujnika pobierany jest sygnał na deskę rozdzielcza - czy z tego samego czujnika pobiera informacje takze klimatronik?

Pytanko 2. brzmi: Z którego czujnika informacje idą do komputera?

Opublikowano

Nie chciałbym wprowadzić Ciebie w błąd, bo nie wiem czy jest tak samo w dieslu co w benzynie, ale powinieneś mieć czujnik temperatury podwójny, który daje informacje zarówno na zegary jak i do ECU (czujnik G2/G62).

Opublikowano

Można sprawdzić czy jest sprawny. Czujnik jest jeden czujnik podwójny wskazania dla komputera (wiatraki itp) + drugi moduł dla wskazań właśnie na zegarze.

Można sprawdzić w VAG-u co wskazuje moduł dla instrumentów - kanał 17 wskazania bloków masowych teraz nie pamiętam których

Wskazówka od ~85 - 97 wskazywać powinna 90.