Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnica w nagłośnieniu seryjnym (przed/polift) albo (radio inne/oryginal)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi o to ze w mojej audi 1995rok mialem radio pionka deh-2900 i oryginalne naglosnienie a wczoraja ogladaleem audi z oryginalny radiem (nie pamietam nazwy radio bylo charakterystyczne - pokretlo na srodku wciskane) tez podobno bylo fabryczne naglosnienie ale gralo rewel;acyjnie...

i teraz

czy to zalezy od radia (oryginal/inne np. alpine, pionek) czy przed pierwszym liftem bylo montowane inne naglosnienie niz po pierwszym lifcie??

z gory dzieki :hi:

pozdro [br]Dopisany: 18 Sierpień 2008, 13:26 _________________________________________________to jak? zna sie tu ktoś na tym??

Opublikowano

To radio o którym mówisz to chorus by blaupunkt - jeżeli do tego było bosse to miał prawo ładnie grać. Zapewne Ty masz zwykłe nagłośnienie i stąd ta różnica :) Nawet extra radio przy kiepskich głośnikach niewiele pomoże :)

Opublikowano
  • Autor

a czy naglosnienie bosse bylo montowane rowniez seryjnie??

Opublikowano

a czy naglosnienie bosse bylo montowane rowniez seryjnie??

Z tego co wiem to tak

Opublikowano

Z tego co wiem to tak

Kolego milisz się seryjne wyposażone A4 miało cztery głosniki z przodu i tyle to tak dla sprostowania

Opublikowano

Kod wyposażenia nagłośnienie Bose "8RY" i to na pewno jest/była opcja. Co do radia to zapewne był chorus http://www.a4-klub.pl/smf/radia_w_a4-t3407.0.html (sprawdź w linku). Hmm a czy głośniki w tylnej półce nie były również w standardzie bo jeszcze nie spotkałem A4 bez takowych no chyba że ktoś wyjął :decayed: ale dziury zostają

Opublikowano

Niestety nie były w standardzie ja mam a4 96r i tylko z przodu mam głośniki

Opublikowano
  • Autor

to radio to concert :D

Opublikowano

w avancie podstawa przed liftem to byly 4 glosniki ( 2 x13 + 2x tweeter ) w drzwiach przednich

nastepna opcja to bylo 6 glosnikow + woofer nokii i wzmak aktywny

a nastepna opcja to bylo Bose

jesli sie nie myle ;p

• 1 rok później...
Opublikowano

He kolega widze ma problem. Ja u siebie w audi 99 rok przed liftem jeszcze mam głosniki przod i tyłnie wszystko Nokii tylko jest podlaczony pod seryjny aktywny wzmacniacz i naprawde robi to wrazenie. Zmiany jakiej dokonałem to tylko radio bo potensjometr szfankowal.... i teraz mam problem z podlaczeniem tylnych głosnikow bo znajduje sie tu strasznie pogmatfany układ w kostce... pokazuje mi na mierniku kolo 20 k om nie chce mi sie wybebeszac srodka i ciagnac nowe okablowanie do tylnich głonikow

Opublikowano

ja mam ten sam problem, mam nieoryginalne radio i tez zestaw nokia, gra mi tylko przod, chce podlaczyc wszystko zeby gralo,ale mam problem,bo nie wiem jaki adapter kupic.. pytam juz chyba z 3 raz w trzech watkach i nikt nie moze pomoc...wszyscy na oryginalnych radiach jezdza?

Opublikowano

a jeżeli mam II lift na 6 głośnikach blaupunkta na których jest również wybite OOOO to jakie radio powinienem mieć?

pytam bo te z przodu podłączyłem do XT 800.4 + sub ReAudio i gra mi to więcej niż zadowalająco, ale pod Alpine, bo niestety nie miałem ori radia