Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

przeróbka dmuchawy z anglika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam nie przerabialem, ale w przedliftowej wystarczy podobno zmienić smiglo i polaryzacje. Będzie się kręcić s druga stronę i że smiglem EU.

Opublikowano
Sam nie przerabialem, ale w przedliftowej wystarczy podobno zmienić smiglo i polaryzacje. Będzie się kręcić s druga stronę i że smiglem EU.

Dokładnie jak piszesz. W przedlifcie zmieniałem. Ale powiem Ci operacja wcale nie jest łatwa. Najpierw próbowałem ściągaczem, nie szło .Później metodą siłową, tj. młotkiem nawalałem w wirnik, dopiero wiatrak puścił. Zmiana śmigła oraz polaryzacji i gotowe. Śmiga już ze trzy miesiące i mam nadzieję ,że jeszcze trochę posłuży :)

Opublikowano

Jak mi wentylacji zdechł rok temu, to rozebralem cały ten wentylator na części pierwsze. Żeby łatwiej było go zdjąć to dobrze jest jakoś ten wirnik zablokować. U mnie leży to smiglo bo nie mogę w dobrej cenie dostać anglika.

---------- Post dopisany 16-02-2014 at 20:16 ---------- Poprzedni post napisany 12-02-2014 at 08:09 ----------

Dokładnie jak piszesz. W przedlifcie zmieniałem. Ale powiem Ci operacja wcale nie jest łatwa. Najpierw próbowałem ściągaczem, nie szło .Później metodą siłową, tj. młotkiem nawalałem w wirnik, dopiero wiatrak puścił. Zmiana śmigła oraz polaryzacji i gotowe. Śmiga już ze trzy miesiące i mam nadzieję ,że jeszcze trochę posłuży :)

Możesz napisać, jak zmieniałeś polaryzację w tym silniczku? Zmieniałeś układ szczotek?