Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z nie mrugającymi kierunkowskazami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem tego typu, że podczas otwierania lub zamykania samochodu powinny mrugnąć kierunkowskazy. Jednak od pewnego czasu przestały i nie wiem czym to jest spowodowane. Od czasu do czasu zrobi się tak, że może raz w miesiącu przy zamknięciu lub otworzeniu auta mrugną lecz jak za chwile ponownie chcę otworzyć to już wtedy nie mrugają :facepalm: Czy ma ktoś pomysł gdzie szukać przyczyny?

Opublikowano

Witaj

Pomysłów może być wiele, może zacznij od sprawdzenia krańcówek w drzwiach.

Otwórz bagażnik i jakimś śrubokrętem zamknij zamek w klapie, jak zgaśnie światełko w bagażniku to ta krańcówka jest ok.

Później robisz podobnie z drzwiami wszystkimi po kolei, otwierasz drzwi wciskasz krańcówkę ręką i zamykasz samochód jak gaśnie światełko to puść krańcówkę i powinno się włączyć światło w samochodzie.

Krańcówka jak jest uszkodzona to kierunki nie migają

Opublikowano

A co mają końcówki do migania kierunków? Przecież kierunki mają migać z pilota jak drzwi i klapy są pozamykane. Według mnie coś z centralną alarmu.

Opublikowano

to sprawdź u siebie czy jak masz otwarte drzwi i zamkniesz auto pilotem czy mrugną kierunki.

U mnie jak krańcówki są pozamykane dopiero mrugnie, chyba, że u Ciebie jest inaczej albo jakaś samoróbka:), lub nie podłączone krańcówki

Jak mam otwarte drzwi i zamknę auto pilotem to nic nie mruga, jak zamknę drzwi to dopiero mruga i zaczyna odliczać czas do uzbrojenia alarmu.

Opublikowano

Kto włącza alarm na pootwieranych drzwiach i klapach? Wysiadasz z auta zamykasz drzwi naciskasz przycisk pilota i ma mignąć. Koniec kropka.

Opublikowano
  • Autor

Każda podpowiedź się liczy tym bardziej, że nie mam pomysłu od czego zacząć. Więc jutro będą sprawdzone krańcówki. Wspomnę tylko, że np wczoraj jak zamknąłem wszystkie drzwi i zamknąłem samochód z pilota to kierunki mrugnęły. Zdziwiłem się bo przez bardzo długo czas sie nie włączały więc nacisnąłem ponownie przycisk ale już niestety drugi raz nie mrugnęły. O taki mają wybryk :P Czekam na dalsze podpowiedzi :wink:

Opublikowano
Kto włącza alarm na pootwieranych drzwiach i klapach? Wysiadasz z auta zamykasz drzwi naciskasz przycisk pilota i ma mignąć. Koniec kropka.

ten, kto chce sprawdzić czy działają krańcówki.

Miałem podobny problem i tak go rozwiązałem

Opublikowano

a jak sprawdzic krancowki jak sie nie ma alarmu???

Opublikowano
a jak sprawdzic krancowki jak sie nie ma alarmu???

Krańcówki sprawdzisz i bez alarmu:

W kabinie musisz mieć włączone oświetlenie, jak zamkniesz auto pilotem to oświetlenie gaśnie.

Teraz otwierasz np drzwi pasażera, zamykasz auto pilotem i wciskasz krańcówkę, jak zgaśnie oświetlenie znaczy, że ta konkretna krańcówka jest ok.

Opublikowano

oswietlenie mi nie dizala cos i nie moge auta z pilota otworzyc tak samo jak z kluczyka zamknac sie auto da a juz otworzyc nie. pompka sprawna a krancowke drzwi wymienic to trzeba caly zamek rozkrecac tak??

---------- Post dopisany at 11:18 ---------- Poprzedni post napisany at 11:15 ----------

u mnie jest tak ze na otwartych drzwiach kierowcy nie moge rygla wcisnac na pasazera da rade

Opublikowano

wejdź do auta i spróbuj wcisnąć na zamkniętych drzwiach.

A sprawdzałeś żarówki?

Tylne na słupkach też nie świecą?

Masz miernik? warto by było sprawdzić napięcie baterii w pilocie - jak jest za słaba to pilot jest kapryśny.

Warto też by było sprawdzić czy napięcie jest na zaciskach żarówek.

Krańcówka nie jest w zamkach drzwi tylko na karoserii jak na zdjęciu z tym, że akurat w innym aucie:

krancowka.jpg

Opublikowano

ja takie cos to mam tylko w drzwiach z tylu z przodu nie ma tego. bateria w pilocie jest dobra.

Opublikowano
  • Autor

ja również mam te krańcówki tylko przy tylnych drzwiach tak żeby było śmieszniej :P:wink:

Opublikowano

no to pełne zaskoczenie Panowie, bo ja mam i z przodu i z tyłu i w klapie bagażnika schowany w zamku pod tapicerką.

A sprawdziłeś te krańcówki?

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę jeszcze ten w bagażniku może pod tapicerką siedzi właśnie. Nikt nie wie gdzie indziej można szukać przyczyny?? :wink:

Opublikowano

masz ori alarm czy dokładaną centralkę na piloty ?

Opublikowano
  • Autor

Mam dokładkę, nie mam ori alarmu właśnie

Opublikowano

Mi sie tak zdarza ale jakoś nie przeszkadza w użytkowaniu.

Opublikowano
  • Autor

Nie o to chodzi, że mi to przeszkadza... po prostu chciałbym żeby wszystko mi dobrze funkcjonowało więc chcę i tą kwestie ogarnąć :wink:

Opublikowano

to jak masz dokładany to może być kwestia tej dołożonej centralki. Ja u siebie też mam dokładaną centralkę i zakładałem ją sam - w sterowaniu jest jeden pin odpowiedzialny za mrugnięcie kierunkami i trzeba by sprawdzić połączenie tego kabla z kablem odpowiadającym za mrugnięcie w ori instalacji auta ( to połączenie często robi się w miejscu zejścia kabli w slupku pod nogami kierowcy. Czasem też jest to z tyłu przy samej pompce centralnego- zależy według jakiej instrukcji ktoś montował ) Dokop się do tego dokładanego sterownika od pilotów i zobacz czy znajdziesz gdzieśna necie schemat podłączenia. Sprawdziłeś te krańcówki jak koledzy pisali ?