Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nierówne odpalanie AHU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z silnikiem AHU nie ważne czy to na silniku zimnym czy ciepłym odpala jak by na 2 a potem 4 gary . Jak się nie przejdzie podczas odpalania na 4 to nierówno pracuje i gaśnie . Problem istnieje od kupna samochodu . Może mi ktoś pomóc ? później nagram filmik .

Opublikowano

czekam na film

Opublikowano
  • Autor

Odpala 1 potem 2 raz a na koniec się wycisza .
Opublikowano

normalka w tych silnikach. szklanki zanim sie napełnia olejem chodza troche głosno. wymien olej na jakis 5w40 troche polepszy ale żadnym cudownym środkiem czy olejem nie zrobisz z niego nowego silnika. jak jezdzi normalnie nic sie nie dzieje to tego nie ruszaj ,chyba ze masz za duzo kasy do wydania i szasu na szukanie jak i gdzie to zrobić.

Opublikowano

witam mój AHU pracuje podobnie po odpaleniu więc tak jak kolega vp-tdi napisał nie ma co ruszać,uważam że silnik idzie równo po odpaleniu a to że trochę rzegota na zimnym to nic dziwnego

Opublikowano

Mam AHU i tez mam identyczny problem z tym ze zapala troche nie rowno a pozniej pracuje idealnie. Moim zdaniem cofa sie paliwo bo wszystkie inne opcje lacznie z wtryskami i pompa mam wykluczone. Ale tez na razie jezdze z tym i nic nie ruszam. Zauwazylem ze jak podepne czujnik temperatury od 2,5 tdi na sam moment odpalania to pali perfekcyjnie z tym ze trzyma wtedy obroty na poziomie 1100 rpm/min. Pewnie ma wtedy wieksza dawke ropy i to niweluje problem.

Opublikowano

Mój też na początku nierówno pali. Często przyczyną jest słaby akumulator i zużyty rozrusznik który za wolno kręci.

Opublikowano
Mój też na początku nierówno pali. Często przyczyną jest słaby akumulator i zużyty rozrusznik który za wolno kręci.

ty czYtałeś to co napisałeś ? co ma aku i rozrusznik do pracy silnika ?

to słuzy tylko do rozruchu.

Opublikowano

ty czYtałeś to co napisałeś ? co ma aku i rozrusznik do pracy silnika ?

to słuzy tylko do rozruchu.

Goldeq napisał że silnik odpala jakby na 2 gary i gaśnie w tych silnikach może być to spowodowane tym że pompa wtryskowa musi mieć odpowiednie obroty podczas odpalania i stąd ta nierówna praca silnika a to często powoduje słaby aku i rozrusznik

Opublikowano

Na filmie wyraznie slychac, ze rozrusznik kiepsko kreci walem. Tak jak wojtek13001 napisal, do sprawdzenia na pierwszy ogien aku i rozrusznik, chociaz bardziej podejrzane jest to, drugie. Mozna sprawdzic spadek napiecia na aku podcas odpalania, ale to do konca nie jest miarodajne i nie daje 100% pewnosci, czy winny jest słaby aku, bo zuzyty rozrusznik, rowniez spowoduje duze spadki napiecia.

Opublikowano

u mnie tez obstawialem rozrusznik ale po regeneracji niewiele sie zmienilo.