Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dolne listwy drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy miał ktoś okazję zdejmować/zakładać dolne listwy drzwi? Zaczął pojawiać się u mnie rudy kolega. Zdjąłem listwy i teraz nie bardzo wiem jak je założyć. Na drzwiach ozstały takie gumowe mocowania. Nie mogę na to założyć listwy. Ktoś to robił?

Opublikowano

kolego z tego co wiem to te listy się zasuwa od zewnątrz do środka na takie wystające bolce :wink:

Opublikowano
  • Autor

zsuwać też probowałem. Nie bardzo chce to sie trzymac niestety...

Opublikowano

Zdejmowałem taką listwę w drzwiach kierowcy i wystarczyło tylko zsunąć z bolców i nie było żadnego problemu. Może u ciebie faktycznie wszystkie uchwyty w listwie poszły i teraz nie trzymają:eusathink:

Opublikowano
  • Autor

o jakich uchwytach mowimy? Gumowe? One wygladaja jakby ktos to robił na klej. Moze wczesniej juz byly poobrywane i kto przykleil tę listwę na klej. Tak myślę właśnie

Opublikowano

kolego to może być taka sytuacja że te listwy nie są oryginalne tylko zamiennik który przykleja się na klej i poprzednik zamiast oryginalnych wstawił zamiennik :wink: jak masz możliwość to podrzuć jakieś foto tych listew :wink:

Opublikowano

coś mi się wydaje,że wrzucił ktoś zamiennik i przywalił to na kleju.

Jakbyś pourywał zaczepy byłoby widać ślady po nich, widzisz takowe?

Wrzu na forum foto tak jak kolega wyżej Ci pisał i będzie wszystko jasne:)

Opublikowano

foto Panie wrzuć i będzie wszystko jasne, co i jak tam masz nabrojone :decayed:

Opublikowano

Kolego jak masz Ori listwy to schodzą one po odkręceniu dwóch śrubek i wysunięciem ich do tyłu auta:wink:

Opublikowano

odkręca się 2 śrubki i przesuwa w stronę tyłka auta, tak samo się zakłada wsuwa w stronę przodu i przykręca 2 śrubki od wewnątrz drzwi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

okazuje sie ze listwy byly juz kiedys zdejmowane i zapewne uszkodzone przy tym zostaly mocowania (te na ktore wsuwa sie listwe) Listwy zostały przyklejone na klej. Poki co jezdze z listwami trzymajacymi sie na dwoch srubkach. Czy ktos przerabial ten temat? Zastanawiam sie jak je spowrotem przykleic. Moze tasma dwustronna?

---------- Post dopisany 18-03-2014 at 19:17 ---------- Poprzedni post napisany 16-03-2014 at 17:28 ----------

Po wyczyszczeniu z resztek grubej rdzy warstw podkladow itp róg drzwi wygląda u mnie tak:

DSC_0073.jpg

DSC_0074.jpg

Jak oceniacie możliwości "uzupłenienia" drzwi matą z włokna szklanego? Czy jedyny ratunek to nowe drzwi?

Opublikowano

Kup poszycie drzwi, wydatek nie duży i będzie tak jak należy. Swoją drogą nieźle ktoś rzeźbił.

Opublikowano
  • Autor

Hmm z poszyciem bez lakierowania chyba będzie ciężko. Samo poszycie z 200 zł pewnie do tego malowanie i robota... Sporo. Chyba, że nie mówimy o tym samym. Myślałem, żeby spróbowac coś wyrzeźbić z żywicą. Może do zimy bym pojeździł...

Opublikowano

Spokojnie znajdziesz poszycie w ładnym stanie i w kolorze. Kolega zamawiał graty w kolorze do a6 w Automix.

Opublikowano
  • Autor

kolego mozesz dac dokładniejszy namiar na Automix?

Opublikowano

Auto Mix - Adam Grski

Proszę bardzo.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. Niestety jednak nie są w stanie tego załatwić. Czy ktoś z was bawił się zestawem naprawczym? tj. mata + zywica?

Opublikowano

Uderz jeszcze do tego gościa Adik - czci do Audi

A w listwach uchwyty masz całe?

Opublikowano
  • Autor

Niestety jest może polowa... Na każdym kroku się przekonuje ze moje audi miało bujne przeżycia w przeszłości :) Dzięki kolego za pomoc