sławek37 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 witam mam mam silnik 1.9 tdi 116KM BRB co 50 km zaświeca się niski stan oleju,oleju nie ubywa i jest stan,dolałem nawet trochę ponad stan ,komputer nie pokazuje żadnego błędu,alarm znika po odkręceniu korka wlewu płynu chłodniczego,czy to wina czujnika poziomu oleju. proszę o pomoc
szakal222 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 a nie masz zadnej mazi na bagnecie lub korku. plyn chlodniczy bez oleju w zbiorniczku? dziwne co moze miec cisnienie w zbiorniku wyrownawczym wspolnego z olejem.
grami121 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 Kolego zrób taki test. Jak zapali się kontrolka zgaś auto otwórz maskę i po chwili zamknij, nic nie odkręcaj. Jak kontrolka zgaśnie to znaczy że masz uszkodzony czujnik poziomu oleju lub czujnik maski.
szakal222 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 Kolego zrób taki test. Jak zapali się kontrolka zgaś auto otwórz maskę i po chwili zamknij, nic nie odkręcaj. Jak kontrolka zgaśnie to znaczy że masz uszkodzony czujnik poziomu oleju lub czujnik maski. to te 2 cZujniki Sa jakos zintegrowane ?
grami121 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 W b7 po otwarciu maski silnika resetujesz pamięć "minimalny stan oleju". Znajomy miał tą samą sytuację, wymienił czujnik poziomu oleju w misce olejowej, i miał pecha bo był walnięty czujnik zamknięcia maski. Po jego wymianie problemu nie ma.
s27 Opublikowano 23 Lutego 2014 Opublikowano 23 Lutego 2014 zacznij od sprawdzenia połaczeń ( kabli ) do czujnika oleju i czujnika maski, może być naderwany lub przyśniedziałe styki w kostkach - spryskać kontaktem i po temacie - sporo takich problemów wyleczyłem
Gość SpongeBob Opublikowano 23 Lutego 2014 Opublikowano 23 Lutego 2014 mialem to samo tylko u mnie padl czulnik w misce oleju zmienilem i spokoj
janek63r Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Witam mam silnik 1.9 115 i zatkana odmę, da sie to przeczyścic czy trzeba kupic nowe lub uzywane
Rekomendowane odpowiedzi