Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

turbina ? od czego zaczac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio przy wyprzedzaniu braklo mocy, i auto mulilo, odrazu mi sie cos skojarzylo ze z turbem cos sie dzieje, dla upewnienia sie przy postoju zgasilem auto, po ponownym odpaleniu bylo ok, narazie mi sie to zdarzylo dwa razy , od czego zaczac rozpoznanie usterki???

Opublikowano

Witam , ja to przerabiałem ze swoim szpejem ,łopatki przy zmiennej geometrii się zacinały .Szlifierka kątowa załatwiła sprawę teraz śmiga aż miło,pozdrawiam życzę powodzenia.:banan:

Opublikowano

Kolego poszukaj trochę takich tematów jest już miliony na forum rozbierz turbine wyczyśc wydług katalizator ze środka jeśli masz i po problemie wszystko masz w dziale warsztat zrób to sam

Opublikowano

wy juz każecie czyścić turbine i obstawiacie ze to jest to.

Ja mam turbine po czyszczeniu i przy 120 turbinka off dzisiaj kolega mial zapieczone łopaty po wyczyszczeniu dalej turbina sie wyłącza poszukaj nieszczelności wezyki zaworek może grucha

podepnij pod vaga zrób logi i tyle a turbine na samym koncu

Opublikowano

zobacz jak pracuje grucha na pracujacym silniku czyli odlaczaj wezyk z gruchy i zakladaj jak pracuje lekko to wiesz ze kierownice ok i szukaj dalej pozdrawiam:wink:

Opublikowano

sprawdz szczelnosc dolotu, zobacz czy weze przy ICku nie puszczaja... przyczyn mozebyc wiele, niektóre bardzo prozaiczne... niekoniecznie od razu turbina

Opublikowano
  • Autor

nie wiem czy to ma znaczenie ale jakies 3 tyg temu , wrzucilem kosci na ok 135-140km

Opublikowano

Najapierw było zlogwać auto czy jest wszystko Ok a dopiero montowac gotowce..... Zapnij vaga zczytaj błedy potem weryfikacja i do przodu..

Opublikowano
  • Autor

w kazdej chwili moge wrocic do serii, wystarczy wrocic kosci wiec bez obaw

Opublikowano

Wiec wróc do serii i zrób logi

Opublikowano

obstawiam n75, mialem podobny problem, ze auto lapalo notlaufa

Opublikowano

Najpierw zrób logi na chipe i zobaczymy jak one wyglądają. Zrób najlepiej wszystkich grup, ponieważ nie wiemy czy chip jest dobry. Jeśli masz problem z turbem to chip tylko pogarsza sprawę.

Opublikowano
  • Autor

przy robieniu logow na przeplywce zmulio znowu, ale chcialem zrobic jeszcze turbo i potem zczytac blad bo myslalem ze sie powtorzy, ale niestety

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

tu przy koncowce zmulio

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

dodam jeszcze ze dzisiaj na engine wyczytalem blad

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 038 906 018 S

Component and/or Version: 1,9l R4 EDC G00SG 1630

Software Coding: 00002

Work Shop Code: WSC 06325

1 Fault Found:

00575 - Intake Manifold Pressure

17-10 - Control Difference - Intermittent

Opublikowano

Chip należy do tych allegrowych i jest kiepski(limitery źle ustawione). Jakieś 125 KM może z tego będzie. Wróć do serii i wtedy zrób logi. Za samochodem nie masz chmury dymu ? Daj nam wtedy logi do sprawdzenie. Chip jak dla mnie nie jest główną przyczyną, ale on tylko wzmacnia Twój problem.

Opublikowano

Albo geometria stoi albo cos z N75 i wezykami bo nic innego tu nie widac po logach nie mowiac o programie bo nie odblokowany odczyt zadanego doladowania

Opublikowano
  • Autor

nie nic nie dymi, ladnie sie zbiera 2,3 bieg w podloge to mieli kolami, narazie mi sie 3 razy zmulio auto, te kosci sa z auta blizniaczego i tam byl podkrecany na ori gratach, moze cos sie zluzowalo jak podnosilem silnik w celu wymiany miski, cos tam syczalo w pewnym momencie, ale wszystko normalnie chodzilo i co nagle teraz cos by sie dzialo

Opublikowano

przepływka ok natomiast jest przeładowanie turbiny zrób jak ci napisałęm wcześniej i zapomnisz o problemie ja już z 3 lata śmigam po czyszczeniu turbo sam zrobiłem dokładnie

Opublikowano
  • Autor

jeszcze jak wrzuce wyzszy bieg i z niskich obrotow mu depne to tak jakby drzy

Opublikowano

Drży bo pewnie dowalone jest momentu a 2 masa słabsza wiec dlatego... Zrób logi 8 kanału