qoperek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 no witam sianko juz jest na wymiane rozrzadu i teraz milion pytan : wiem tyle ze mam audi a4 1,8 125km ale nie nie wiem jaki jest kod silnika czy jakos tak jaki pasek jest najlepszy tzn jakiego producenta rolki itd i czy pompe wody sie wymienia tez i ile by cos takiego kosztowalo w ASO wiem ze odrazu wymienia sie plyn chlodniczy bo trzeba rozebrac polowe przodu chce wstawic auto do mech i nie chce zeby mnie zrobili w konia czy cos podobnego martwie sie poprostu o moja bestie
lukaszr Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 wiem tyle ze mam audi a4 1,8 125km ale nie nie wiem jaki jest kod silnika czy jakos tak Jak nie wiesz jak ? Przecież w profilu masz ARG. Kod silnika jest przeważnie na plastikowej obudowie rozrządu oraz na wlepkach serwisowych (bagażnik i książka serwisowa). jaki pasek jest najlepszy tzn jakiego producenta Było 1000 razy na forum Firma CONTITECH. czy pompe wody sie wymienia tez i ile by cos takiego kosztowalo w ASO Tak, zawsze się wymienia też pompę wody - to nieduży koszt, a masz wszystko zrobione i możesz spać spokojnie. Nie rób tego w ASO tylko znajdź jakiś dobry zakład w Twojej okolicy - widzę, że jesteś z Bydgoszczy - ja ostatnio szukałem mojemu Dziadkowi kogoś żeby zmienił rozrząd w VW i polecono mi CAR EXPERT - zadzwoń do Pana Roberta i podpytaj co i za ile: 509 253 719. Dziadkowi zrobili wszystko wg moich wskazówek i za naprawdę śmieszne pieniądze. wiem ze odrazu wymienia sie plyn chlodniczy bo trzeba rozebrac polowe przodu Jak wymieniasz pompę wody to od razu wymieniasz płyn chłodniczy. chce wstawic auto do mech i nie chce zeby mnie zrobili w konia czy cos podobnego martwie sie poprostu o moja bestie Tak jak napisałem wcześniej - zadzwoń do Roberta i porozmawiaj.
qoperek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2008 agr to tak mi sie kliknęło :gwizdanie: wiem ze jest szukajka ale jakos nie znalazlem satysfakcjonującej odp :> wyjasniles wiekszosc a rolki to jakie z SKF sa dobre bo mialbym w sumie dostep do nich za damke ale bym musial znac penie jakies oznaczenia czy cos i jeszcze male pytanko rozrzad to pasek z przodu a ten lancuszek w silniki to tez sie wymienia bo na forum wycztalem ze wymiana rozrzadu itd i zdjecia sa lancuszka z silnika
lukaszek13ns Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 i jeszcze male pytanko rozrzad to pasek z przodu a ten lancuszek w silniki to tez sie wymienia bo na forum wycztalem ze wymiana rozrzadu itd i zdjecia sa lancuszka z silnika Łancuszek wymieniasz przy przebiegu 200tys taki jest zalecany, chyba ze wczesniej slyszysz z tylu silnika nie pokojace odglosy, koszt lancuszka to okolo 120zl i napinacz hydrauliczny okolo 400zl lub napiancz elektroniczny 1500zl musisz najpierw sprawdzic po numerze nadwozia jaki napinacz posiadasz.
lukaszr Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 agr to tak mi sie kliknęło :gwizdanie: Nie masz AGR, bo one były produkowane od 1998 roku. Ty masz ADR. a rolki to jakie z SKF sa dobre Tak, ta firma jest bardzo dobra. rozrzad to pasek z przodu a ten lancuszek w silniki to tez sie wymienia bo na forum wycztalem ze wymiana rozrzadu itd i zdjecia sa lancuszka z silnika W tym silniku jest pasek rozrządu i łańcuch napędu wałka rozrządu. Mechanik może obejrzeć łańcuch, ale to wiąże się ze zdjęciem dekla - przy okazji może sprawdzić stan napinacza tego łańcucha.
qoperek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2008 :good: i od rozwiewania watpliwosci jest wlasnie forum jutro zadzwonie do niego i sie umówię przejechane mam 216k silnik chodzi ok tak mi sie wydaje to powiem mu zeby zajrzal taki maly OT czasem mi cos swierczy czy jakos przyciera gdzies jakby po prawej stronie od dolu silnika
lukaszr Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 taki maly OT czasem mi cos swierczy czy jakos przyciera gdzies jakby po prawej stronie od dolu silnika Niech mechanik zajrzy w te miejsce - może coś rzeczywiście gdzieś obciera.
Rekomendowane odpowiedzi