Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Plaster miodu + ori zderzak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie zastanawiam się nad pewnym modem - nie widziałem na forum więc piszę. Mam standardowy zderzak z B7, chcę sobie zainstalować dokładkę z cupry, albo dokładkę abt ( wkoło sline, zresztą bardzo ładne ale nie chcę udawać że moje 2.0 tdi to s4 :wink: ) Tym samym zastanawiam się nad tym czy kratkę z grilla nie zastąpić siatką plaster miodu i nie zrobić tego samego w miejscu gdzie są halogeny. Czyli coś na zasadzie a4s48e2rs4hfltek_3_ZZ.jpg Lubię sobie pomajsterkować przy aucie i siedzieć w garażu więc od strony technicznej nie byłoby problemu. Tylko nie bardzo ogarniam jaka tam jest średnica tego plastra - żeby to nie wyglądało za bardzo agro... może ktoś już taką siatkę kupował i wie jakie jest oczko w np grillu z s4?

Opublikowano

Niby niektórzy mówią że stylizacja powinna być na ori częściach, ale to tobie i tylko tobie powinna się "mała" podobać, a co do tego że z 2.0 tdi nie będziesz robić s4 to pełen szacuneczek:decayed:

Opublikowano

To co wstawiłeś na zdjęciu to B6 z jakimś zderzakiem ala RS4 B7. Jak chcesz plaster miodu RS to możesz sobie wstawić spokojnie do zwykłego zderzaka, kratki do halogenów tez da się zrobić po modyfikacji, kup oba elementy i nie kupuj całego zderzaka w jakiejś chińskiej wersji. W S4 jest kratka, nie plaster miodu.

Edytowane przez Bruuuum

Opublikowano

Takie zestawienie nie wygląda chyba źle - przynajmniej na zdjęciach.

nyfront1.jpg

nyfront.jpg

Na taki grill jednak wypadałoby mieć coś w zanadrzu pod maską :kox:

Opublikowano

Kup zderzak DTM'a ..mam taki i jest :kox:

Opublikowano
  • Autor

Można to zrobić, kupić zderzak pomalować i założyć... ja nie dość że nie chcę wydawać 2-3 tys, na zderzak to i tak wolę się pobawić i mieć coś swojego po prostu lubię takie garażowe robótki a i nie widzę sensu we wkładaniu kilkunastu tys w 7 letniego diesla :wink: Bo to się na zderzaku nie skończy napewno, zaraz może fotele itd itd Właśnie o coś takiego mi chodzi co cinkers wrzucił A co do gotowych kratek to one będą mi pasowały do zwykłego zderzaka?

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta :D

jaka kasa potrzebna na taki grill ? na pewno podejdzie do zwykłego zderzaka ?

Opublikowano

Na allegro masz po 300-400 do zwykłego zderzaka. Mam u siebie i jest ok.

Opublikowano

Na allegro masz po 300-400 do zwykłego zderzaka. Mam u siebie i jest ok.

Podrzucisz fotki na priv? dużo roboty, żeby zamontować?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ma ktoś jakieś doświadczenia z grillami do zwykłych zderzaków? Może się ktoś czymś pochwalić?

Opublikowano

Noo. Jest jak wyżej ala rs. Jest ?

Opublikowano

No ja wiem ze jest... Chodzi o to kto z forum ma jakieś doświadczenie = kto jaki wrzucił nieoryginalny. Widze, ze Ty masz. Masz więcej zdjęć?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Wysłałem paru chłopakom mms-ami. Jak coś to podeślij nr to ci wyślę. Jak znajdę chwilkę t o może tu wrzucę i będzie dla potomnych.

Edytowane przez grubcio1980

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To dawaj tu na forum niech inni zobaczą :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja na dniach zamawiam do siebie, ale najpierw porwałem się na xenony, które są już w drodze :D

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ja zamontowałem już ten z allegro ale muszę jeszcze zderzak wymienic bo ten jest połamany etc. więc zobaczymy jak wtedy to będzie wyglądało.

U mnie mniej więcej tak wyglada. Kiedys zrobię lepsze zdjęcia to wstawie

fcc478a83fee46a4e65d1b9a9ef613be.jpg

5128368f33bf93accef28c9b863e8bea.jpg

c3ee59cc1309a18ac118d210c5091edb.jpg

Opublikowano

Wygląda bardzo ok :)

gdzie kupiłeś kratki, które masz we wlotach?

Opublikowano

To moja radosna twórczość ;) siatka aluminiowa w kształcie plastra miodu docieta i wcisnieta na wcisk w oryginalne miejsca na mocowanie plastikowych zaslepek.

5db306ff264181a1ffeaad318e4b0252.jpg

95f14326e9fee6bf412228cfbcb7da8a.jpg

fe4cf37e14eb1f2c5d85514d791d0611.jpg

Opublikowano

Tak myślałem, stąd pytanie :)

możesz coś więcej napisać?

Opublikowano

Siatkę kupiłem tutaj:

http://allegro.pl/siatka-aluminiowa-czarna-plaster-miodu-tuning-wlot-i6254072129.html

Ja brałem 32x10.

Później docięta na wymiar i jakoś weszła na wcisk w oryginalne mocowania plastikowych zaślepek tak, że wszystkie zaczepy złapały sztywno siatkę. Dzięki temu nie musiałem kleić itp. a w razie czego wszystko zostało jak oryginalnie gdybym chciał wrócić bo w zderzaku też żadnych modyfikacji nie robiłem.

Edytowane przez cinkers