Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Moja A4 B8 1.8 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Spoko ... będzie relacja:naughty:

Opublikowano

Witam kolegów i gratuluję zakupu.

Skrzynią się nie przejmuj żonka Ci trochę pomarudzi a potem jak wsiądzie w manuala to stwierdzi, że automat jest najlepszy szczególnie w korkach albo przy jeździe w górach.

Co do modów to widzę, że też masz plan na montaż gniazda 230 V. Masz może schemat gdzie się podłącza sterownie tego gniazda?

Ja w elsie znalazłem tylko coś niekompletne i nawet w serwisie szukali chyba z dwie godziny i nie potrafili pomóc :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Witam kolegów i gratuluję zakupu.

Skrzynią się nie przejmuj żonka Ci trochę pomarudzi a potem jak wsiądzie w manuala to stwierdzi, że automat jest najlepszy szczególnie w korkach albo przy jeździe w górach.

Co do modów to widzę, że też masz plan na montaż gniazda 230 V. Masz może schemat gdzie się podłącza sterownie tego gniazda?

Ja w elsie znalazłem tylko coś niekompletne i nawet w serwisie szukali chyba z dwie godziny i nie potrafili pomóc :(

Na razie nie zagłębiałem się w temat, bo to raczej jeden z ostatnich modów.

Ale ... poszukam :wink:

---------- Post dopisany 03-05-2014 at 12:53 ---------- Poprzedni post napisany 24-03-2014 at 22:11 ----------

W środę moja "A" została delikatnie doposażona ... :decayed:

Nowe lampy polift "Neon"

DSC_5453.jpg

Oraz elektryczna klapa bagażnika ..... super bajer :slina:

DSC_5462.jpg

Podziękowania dla kolegi wrclaguna :hi:

Opublikowano
  • Autor
I jak :naughty: autko w swietnym stanie :thumbup1:

Wszystko hula super ... :wink:

Właśnie tworzę listę następnych modów ... tak aby je podzielić na etapy .... i ułatwić :kox:

Najbardziej mnie wkurza to nagłośnienie :facepalm: ale to miał być jeden z ostatnich a teraz ....

Muszę posłuchać następnym razem u Ciebie B&O i przemyśleć sprawę ...:whistling:

Opublikowano

Kolega miesiąc czasu się nie pokazywał. Pewnie zona dziękowała za multi:grin:

Klapa bardzo praktyczny mod.:thumbup1: Z graniem tez muszę coś zrobić...:facepalm: Choć źródło ma tu tez duże znaczenie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Kolega miesiąc czasu się nie pokazywał. Pewnie zona dziękowała za multi:grin:

Klapa bardzo praktyczny mod.:thumbup1: Z graniem tez muszę coś zrobić...:facepalm: Choć źródło ma tu tez duże znaczenie.

Szkoda, że nie widziałeś jak mi dziękowała :whip2:

Chwilkę nie pisałem bo musiałem ogarnąć temat właśnie skrzyni.

Od czasu do czasu delikatnie zrywało przy ruszaniu i hamowaniu i słychać było chrobotnie ... ale nie zawsze ...:kwasny:

Wstępna diagnoza ... skrzynia biegów do wymiany i 36 tyś :shock3:

Ale okazało się, że temat nie jest świeży i Audi ma na to "zestaw naprawczy" i kwota zamknęła się w "1K" pln :wink:

Ale wszystko powróciło do normy ... nawet żona się cieszy ...

A ja mogę myśleć o innych modach:kox:

Co do źródła ... to próbowałem różnych ... i cały czas .... brakuje mi środka pasma ....

Wydawało mi się, że Audi Sound System z subem powinno lepiej grać :kwasny:

Mały update ...

Zmieniłem listę rzeczy do "modzenia" :facepalm:

To efekt ... spotkań z WRC :grin:

---------- Post dopisany 15-06-2014 at 10:35 ---------- Poprzedni post napisany 03-05-2014 at 22:17 ----------

Piątkowa wizyta u Grzegorz jak zwykle bardzo owocna :hi:

Co wpadło ...

- Lusterko fotochrom zewnętrzne, podgrzewane, elektrycznie regulowane, elektrycznie składane :grin:

DSC_5684.jpg

- Komplet przełączników z polifta w chromie w wszystkich drzwiach :slina:

DSC_5679.jpg

- Pilot "Homelink"

Napisałem w "" bo nie do końca taki. :grin:

Ogólnie nie chciałem na razie ciągnąć kabli do zderzaka ... jeszcze nie pora

Więc wpadłem na pomysł aby wykorzystać już istniejący oryginalny pilot do bramy jaki posiadam i panel homelinka Audi.

Na początku chciałem się podpiąć tylko pod przyciski na oryginalnej płytce, ale potem stwierdziliśmy , że będzie lepiej zrobić nową płytkę.

Miejsce w podsufitce się znalazło i działa super, jedyna rzecz do poprawy ... zastosowaliśmy żółte diody do podświetlenia przycisków ... zamiast czerwonych :facepalm:

DSC_5669.jpg

DSC_5668.jpg

DSC_5667.jpg

DSC_5670.jpg

DSC_5671.jpg

- Lusterko fotochrom wewnętrzne

DSC_5673.jpg

- Wraz z lusterkiem wewnętrznym sama kamera High Beam Asist ...

Niestety rejestrator trasy jeszcze nie gotowy. Mamy z kolegą elektronikiem same z nią problemy :kwasny:

Założenie jest takie, że kamera będzie w lusterku a sam rejestrator w miejscu na okulary... ale to w teorii.

W praktyce przy zmianie taśmy pomiędzy tymi dwoma częściami na długość 20 cm .... są straszne zakłócenia :facepalm:

Testujemy jeszcze z ekranowaniem oraz uziemieniem ale ciężko to idzie. Ale na razie nie dajemy za wygraną :kox:

DSC_5677.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ile kabli Wam leci z kamery do rejestratora ?

Opublikowano
  • Autor
Ile kabli Wam leci z kamery do rejestratora ?

28 sztuk :facepalm:

Lutowanie masakra

Zastosowali złącza dla Taśmy FFC 0,5x28

Opublikowano

To zrób taśmę fcc ekranowaną dłuższą plus ferryty na końcach. Jeśli to nie pomoże, to pary skrytki na sygnały i już :) najłatwiej zrobić konwerter na PCB zeby łatwo się podlutować. BTW to 0.5 to tragedii nie ma :)

Opublikowano
  • Autor
To zrób taśmę fcc ekranowaną dłuższą plus ferryty na końcach. Jeśli to nie pomoże, to pary skrytki na sygnały i już :) najłatwiej zrobić konwerter na PCB zeby łatwo się podlutować. BTW to 0.5 to tragedii nie ma :)

Dzięki za podpowiedź.

Z ekranowaniem tak właśnie kombinowaliśmy ... do pewnego moment.

Wyszło tak, że jak cała taśma była za-ekranowana działało gorzej niż jak było za-ekranowane 2/3 taśmy.

Czyli cała taśma za-ekranowa kamera się zwieszała

2/3 działała ale miała szumy :shock3:

Ale nie poddajemy się i walczymy w przyszłym tygodniu :bokser:

Ja do tego lutowania ... już dawno straciłem cierpliwość :decayed:

Opublikowano

Podejrzewam, że połowa z tych 20 kabli jest od ekranowania przeciwko przesłuchom. Pomierz, obczaj na których jest masa. Potem na każdy sygnałowy daj dość ciasną skrętkę z kabla dobrej jakości, cienkiego, tak, by pojemności były minimalne, bo to przez nie prawdopodobnie masz problemy. Skąd fajne skrętki wytrzasnąć, z laptopów :), bardzo dobrej jakości lecą do matrycy ;). Jeśli tego będzie za mało, to trzeba dodatkowo każda parę zaekranować, np. folią, tak jak własnie możesz podpatrzeć w laptopie. Swoją droga zrób fotę tych płytek, bo coś czuję, że trzeba będzie to inaczej rozwiązać.

---------- Post dopisany 28-06-2014 at 02:00 ---------- Poprzedni post napisany 26-06-2014 at 08:53 ----------

Jeśli chodzi o kamerę, to ja bym poszedł w inną stronę :) Mój znajomy używa tej kamery z linku. Jest bardzo zadowolony, w wersji z nowym softem sama rejestruje po podaniu napięcia, nie trzeba kombinować, chociaż to nie problem :). Największa zaletą dla Ciebie kolego by była możliwość przedłużenia taśmy kamery. Są też różne obiektywy, więc można śmiało eksperymentować :). Swoją droga ile dałeś za lustro z kamerą ?

inkFrog Stores :: eletoponline365 auctions

Opublikowano
  • Autor
Podejrzewam, że połowa z tych 20 kabli jest od ekranowania przeciwko przesłuchom. Pomierz, obczaj na których jest masa. Potem na każdy sygnałowy daj dość ciasną skrętkę z kabla dobrej jakości, cienkiego, tak, by pojemności były minimalne, bo to przez nie prawdopodobnie masz problemy. Skąd fajne skrętki wytrzasnąć, z laptopów :), bardzo dobrej jakości lecą do matrycy ;). Jeśli tego będzie za mało, to trzeba dodatkowo każda parę zaekranować, np. folią, tak jak własnie możesz podpatrzeć w laptopie. Swoją droga zrób fotę tych płytek, bo coś czuję, że trzeba będzie to inaczej rozwiązać.

---------- Post dopisany 28-06-2014 at 02:00 ---------- Poprzedni post napisany 26-06-2014 at 08:53 ----------

Jeśli chodzi o kamerę, to ja bym poszedł w inną stronę :) Mój znajomy używa tej kamery z linku. Jest bardzo zadowolony, w wersji z nowym softem sama rejestruje po podaniu napięcia, nie trzeba kombinować, chociaż to nie problem :). Największa zaletą dla Ciebie kolego by była możliwość przedłużenia taśmy kamery. Są też różne obiektywy, więc można śmiało eksperymentować :). Swoją droga ile dałeś za lustro z kamerą ?

inkFrog Stores :: eletoponline365 auctions

Za samo lusterko poszło 300 pln.

Oczywiście do tego rejestrator:

Prestigio RoadRunner 540 - Sklep internetowy Agito.pl

Czyli jak by nie patrzył prawie 700 pln :facepalm:

Zrobię fotkę tych płytek i wstawię jak to wygląda od "kuchni"

Kurde... nie pochwaliłeś się wcześniej takim linkiem :shock3:

Faktycznie było by to prostsze.

Opublikowano

jest jeszcze kamera 808#26 w full HD, ale cena prawie 2x większa. Nie pochwaliłem, bo kumpla w pracy musiałem dopytać co to za kamerkę kupił. Ja własnie będę kombinował u siebie taki myk. Nie wiesz może czy w ori lustrze z fotochromem i czunikami deszczu/światła w tej obudowie jest coś miejsca wolnego? Bo jeśli by było, to wystarczyłaby malutka dziurka na obiektyw i z głowy.

Kamera w wersji V3 ma już opcję autostartu po podaniu zasilania, więc nie trzeba się bawić. Kumpel ma V1 więc dorzucił małego procka który załącza kamerę i nagrywanie po włączeniu zapłonu i po wyłączeniu jeszcze 5min podtrzymuje :).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Fajny pomysl z tym homelinkiem. Tylko przy odsprzedazy kiedys tam to juz nikt inny nie wyjorzysta tego chyba ze bedzie mial brame hormana. Dobrze mysle? Ps. Ja chyba zakupie taki pilocik dwukanalowy wkladany w gniazdo zapalniczki. Fajek nie pale a rozwiazanie wygodne i estetyczne. Podobaja mi sie skladane lusterka. Musze to zrobic u siebie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny pomysl z tym homelinkiem. Tylko przy odsprzedazy kiedys tam to juz nikt inny nie wyjorzysta tego chyba ze bedzie mial brame hormana. Dobrze mysle? Ps. Ja chyba zakupie taki pilocik dwukanalowy wkladany w gniazdo zapalniczki. Fajek nie pale a rozwiazanie wygodne i estetyczne. Podobaja mi sie skladane lusterka. Musze to zrobic u siebie.

Czy fajny... kolega ma stary pilot z niebieskimi przyciskami czyli bez zmiennego kodu! czyli smiało można było rezać fabrycznego homelinka!!! Co do pilota w zapalniczkę to odradzam!! zakupiłem owy firmy hormann i nie można zamknąć popielniczki, jest o ok 3mm za długi. Ja boksowałem się z bramą ze zmiennym kodem ok 2 miechów ale sobie poraddziłem zakładająć dodatkowy moduł. i wszystko gra.

Opublikowano

Ja boksowałem się z bramą ze zmiennym kodem ok 2 miechów ale sobie poraddziłem zakładająć dodatkowy moduł. i wszystko gra.

napisz coś więcej na ten temat jaki moduł , jak go podłączyłeś ?

Opublikowano

będę kolego w chacie na weekendzie to ci podam co to za moduł i jak się go podłącza.

Opublikowano

Fajny statek :wink: życze bezawaryjności.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Ostatnie zmiany ...

Wpadły Zegary z A5 wraz z Listwami Piano dookoła nich.

Dodatkowo (co prawda chwilkę temu) przełączniki świateł i kierunkowskazów.

bb8eb237c628c3b1.jpg

068d7ade011bcd7a.jpg

121a3df070a60a65.jpg

A także, podwójny wydech wraz z zderzakiem z polifta:

924e5568d3bc6478.jpg

d86aa089404c9a30.jpg