Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BDG] Dziwne wskazania licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem nastepujacy znajoma ma Audi A4 1.9tdi z 2001. Autko ogolnie cacy przywiezione z niemiec , po ok. 8 miesiach jezdzenia licznik zaczol wskazywac "999999999" na maxa 9tek jaki moze byc tego powod?. Czy to oznacza ze przy liczniku ktos dlubal - np go cofal i zrobil to nieudolnie czy moze zawiesil sie soft czy cos podobnego. Gdzies tam w serwisie powiedzieli jej ze moga jej ustawic dowolna liczbe ale obawiaja sie ze to wroci do poprzedniego stanu. Prosze o jakies sugestie z gory dziekuje

Opublikowano

oj chyba bylo grzebane nieudolnie

Opublikowano

ja tez bym tak obstawial ze dobrze byl cofniety tzn zle:P hehehe ale chce poznac opinie innych moze ktos sie zczyms takim styknol

Opublikowano

Ja się spotkałem z wyświetleniem typu: 99999..... :polew:

Ale w moim przypadku Wasze przypuszczenia się potwierdzają, gość co kombinował :kox: przy liczniku troszkę "przedobrzył" lub po prostu się nie znał na robocie :gwizdanie:

Opublikowano

No to jednym słowem jesteś mmcv pewien na 90%, że Twoja znajoma kupiła auto z przekręconym licznikiem :thumbdown:

(Ciekawe o ile :naughty:)

Opublikowano

no raczej jestem pewien sadzac po zuzyciach w srodku (aczkolwiek modele zpierwszych lat produkcji(2001-2002) mialy gorsze materialy !!! ), nie chce byc nie mily ale podejrzewam ze 50% samochodow forumowiczow ma przekrecone liczniki :).

p.s. nie przechwalajac sie moj jest ok - sprawdzony i potwierdzony . ASO

ktos wie jak ten problem poprawic - problem z 99999999

Opublikowano

ja nie mam pojęcia :no:

Opublikowano

...p.s. nie przechwalajac sie moj jest ok - sprawdzony i potwierdzony . ASO

Też sprawdzałem w ASO, VAG'iem i nic nie wskazuje, że licznik był kręcony.

A jeśli chodzi o problem 999999... to chyba trzeba podjechać do dobrego speca od "przekrętów" licznikowych i poprosić go o ustawienie takiej ilości kilometrów na liczniku jak Cię będzie satysfakcjonowała :polew: :polew:

(Vagtacho :naughty:)

Opublikowano

no wlasnie problem wtym ze... podobno to wraca albo ma wrocic po ustawieniu.. no nic podejrzewam ze trzeba bedzie licznik naprawiac lub wymieniac :/

. bo przy sprzedazy beda problemy z tym powazne.

Opublikowano

A jeśli chodzi o problem 999999... to chyba trzeba podjechać do dobrego speca od "przekrętów" licznikowych i poprosić go o ustawienie takiej ilości kilometrów na liczniku jak Cię będzie satysfakcjonowała :polew: :polew:

VAGiem nie potwierdzisz prawdziwego przebiegu auta. Możesz :szukaj:, już troszkę o tym było

[br]

[br]Dopisany: 22 Sierpień 2008, 12:21 _________________________________________________[br][br]Wchodzę poczytać jakieś informację ze świata i od razu wpadam na temat :gwizdanie:http://www.onet.tv/28962,4451,1,3851913,1,1,0,0,wideo.html

Opublikowano

A jeśli chodzi o problem 999999... to chyba trzeba podjechać do dobrego speca od "przekrętów" licznikowych i poprosić go o ustawienie takiej ilości kilometrów na liczniku jak Cię będzie satysfakcjonowała :polew::polew:

VAGiem nie potwierdzisz prawdziwego przebiegu auta. Możesz :szukaj:, już troszkę o tym było

[br]

[br]Dopisany: 22 Sierpień 2008, 12:21 _________________________________________________[br][br]Wchodzę poczytać jakieś informację ze świata i od razu wpadam na temat :gwizdanie:http://www.onet.tv/28962,4451,1,3851913,1,1,0,0,wideo.html

Podpinałem się VAGCOM ver 7.XX do mojego auta i tam dostałem odczyt kilometrów z komputera. Do stanu z licznika rozbieżność była = około 6 - 10 km (dokładnie nie pamiętam). Podobno dopuszczalne. Jeśli ten odczyt nie jest wiarygodny to proszę o uzasadnienie.[br]

Dopisany: Sierpień 22, 2008, 21:49:03_________________________________________________

Odnośnie tematu ciekawy filmik:

http://www.onet.tv/28962,4451,1,3851913,1,1,0,0,wideo.html

Opublikowano

zle przeprogramowany licznik:) przerabialem to w W210;)

Opublikowano

no wlasnie problem wtym ze... podobno to wraca albo ma wrocic po ustawieniu.. no nic podejrzewam ze trzeba bedzie licznik naprawiac lub wymieniac :/

. bo przy sprzedazy beda problemy z tym powazne.

wlasciciel musi pojechac do serwisu i pokazac problem,potem serwis ustawia taka wartosc,jaka jest udokumentowana np,przeglad,czy jakas naprawa-musi to zrobic serwis,zeby nie bylo problemow przy odsprzedazy auta-serwis daje gwarancje :wink4:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

odswierzam temat bo dzis wkoncu sprawdzono prawdziwy stan licznika - tzn z momentu zakupu (po 2 latach :)

I powiem szczerze ze troszke mnie to zaskoczylo (choc juz nie tak bardzo jak ostatnio obejrzalem dokladnie ten samochod) stan licznika na dzien dzisiejszy to 156 -158 tys. Licznik nie byl krecony :) orginalny przebieg . Autko 2001 r. Kupione przy stanie 135tys. W tym momencie jest juz na wylocie - idzie na sprzedaz.

Wynika wiec z tego ze te 9999999 to wcale nie wina krecenia a uszkodzenia licznika . :>

Opublikowano

no to tyle szczęścia w tym nieszczęściu :wink4:

Opublikowano

Sie wsad w liczniku wysypał czasami się tak zdarza trzeba się tylko cieszyć że autko pali :wink4: . A jeśli chodzi o przebieg odczytywany vagiem to w sterownikach edc15 czyli większość silników 1.9tdi od 99 r można to bez problemu zmienić

Opublikowano
:good: jak sie dobrze wlutuje spowrotem to nie ma sladu po grzebaniu
Opublikowano

heh jak jest potrzeba to można lutować ale jak jest sprzęt to wcale nie trzeba :gwizdanie:

Opublikowano

jak ktoś z was jechał trasą świecko poznań to napewno przejezdżał przez boczów jest tam wielki szyld KOREKTA LICZNIKÓW nawet nie macie pojęcia ile tam handlarzy się zatrzymuje i odmładza sprowadzone auta i sprzedaje mówiąc DZIADEK JEŹDZIŁ TYLKO DO KOŚCIOŁA tylko zapominają dodac ze do tego kościoła dziadek miał 200km i jeżdził tam co drugi dzień . hehehehehh a magiczny przebieg w polsce ty 180tys -210tys heheh bez względu na wiek auta

Opublikowano

potwierdzam :naughty: