nieznajomy09 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich zainteresowanych tym tematem. Otóż przeglądałem forum ale nie mogłem znaleśc informacji na temat Tempomatu w silniku benzynowym, przepustnica sterowana linką. Bo mam problem, zakupiłem auto i tempomat tylko raz mi zadziałał i teraz szukam przyczyny dlaczego nie działa. Słyszałem ze w silnikach benzynowych jest sterowany gaz poprzez tak zwaną "vacu pompke". I nie da sie go zdiagnozowac poprzez Vaga ponieważ wszystko odbywa sie mechanicznie. Sprawdziłem czujniki pedałów sprzegła i hamulca i działają, po zapaleniu silnika sprawdzałem czy w przewody podcisnieniowe tempomatu są twarde, i są, tak wieć znakiem tego że układ jest szczelny. Zatem mam pytanie, Co moge jeszcze sprawdzić? Aby tempomat zaczął ponownie działać? Pozdrawiam
pawlo Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zobacz siłownik - czarna bańka. Zdejmij wężyk i zassij ustami - powinien się poruszyć - będziesz wiedział czy siłownik sprawny.
nieznajomy09 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2008 sprawdze to jeszcze dziś, a powiedzcie mi, jest jakaś możliwośc żeby sprawdzic manetkę? czy Ten przełącznik FiX-Auf działa?
Rekomendowane odpowiedzi