Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy których z kolegów zakładał do  swojej B6 felgi speedline z A6 C6 (4F0601025 D) ? Felgi 18 cali ,et 48 ,szerokość 8 cali .Czy podejdą do zawieszenia 1BE z oponka 225/40/18?

Opublikowano
11 godzin temu, Adrian 99 napisał(a):

Witam czy których z kolegów zakładał do  swojej B6 felgi speedline z A6 C6 (4F0601025 D) ? Felgi 18 cali ,et 48 ,szerokość 8 cali .Czy podejdą do zawieszenia 1BE z oponka 225/40/18?

Felgi wejdą tylko będą schowane w nadkola. 

Opublikowano

Właśnie zastanawiam się nad zmiana na te speedline ,teraz mam ori felgi s line tez w rozmiarze 18 i myśle  czy zmiana wyjdzie na plus czy raczej zostać przy obecnym zestawieniu .

Opublikowano
57 minut temu, Adrian 99 napisał(a):

Właśnie zastanawiam się nad zmiana na te speedline ,teraz mam ori felgi s line tez w rozmiarze 18 i myśle  czy zmiana wyjdzie na plus czy raczej zostać przy obecnym zestawieniu .

A jakie parametry masz tych felg? 

Opublikowano

W zasadzie podobne ,również 8 cali szerokie co speedline jedynie et mniejsze bo et 43 a nie  48 jak w speedline .

Opublikowano

To te felgi z A6 będziesz miał 5mm głębiej schowane od obecnych. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Felgi 19'' , ET 44, szerokość 8.5J, opony235/35/19 przy zawieszeniu 1BV - nie będzie koło wystawało poza obrys auta lub nie będzie obcierało o wahacze ? Czy może trzeba będzie jakieś dystanse zastosować ?

Opublikowano
1 godzinę temu, r7adek napisał(a):

Felgi 19'' , ET 44, szerokość 8.5J, opony235/35/19 przy zawieszeniu 1BV - nie będzie koło wystawało poza obrys auta lub nie będzie obcierało o wahacze ? Czy może trzeba będzie jakieś dystanse zastosować ?

Ja mam 225/40/18  et43  8j i nie wiele miejsca jest do zwrotnicy,  na zewnątrz napewno nie będzie wystawać,ale nie wiem czy nie dotknie zwrotnicy,napewno będzie bardzo blisko,myślę że 10mm dystans będzie potrzebny

Edytowane przez greg2505

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy koła 19" ET52, J9 z oponą 245/35 przy zawieszeniu 1BV wejdą bez problemu ? Czy trzeba zastosować dystans ( jaki ewentualnie) aby nic nie tarło. Czy jednak jest to problem i lepiej nie pchać się w takie parametry felg.

Opublikowano

Trzeba dystans min 10mm, a jeśli chcesz aby ładnie było z nadkolem to jakieś 15mm przód i ok 20mm tył.

Opublikowano
14 minut temu, Adam87 napisał(a):

Trzeba dystans min 10mm, a jeśli chcesz aby ładnie było z nadkolem to jakieś 15mm przód i ok 20mm tył.

Ok, dzięki. Dystans to nie problem. Najważniejsze, że się zmieści.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam kolektyw .

Chciałbym założyć koła o wymiarach podanych na naklejce a mianowicie opona  235/45 17' na felgę 17' 7,5 szer. et 35 patrząc na kalkulator wysunie się na zewnątrz o 13,4 mm  w stosunku do 205/55 16' et 42 które teraz posiadam. Nadmienię że mam zawieszenie 1be czyli niższe od standardu o ok 2 cm . Mój dylemat to czy to wszystko się zgra czy nie będzie zbytnio wystawać z nadkola , nie będzie nigdzie ocierać, samochód zamierzam użytkować do codziennej jazdy, miasto, trasa itp.

Jeszcze jedna sprawa, przeglądając forum bardzo mało osób użytkuje rozmiaru 235/45 17' dlaczego skoro jest to zalecany rozmiar ?

Opublikowano

Skoro wioesz ile wysunie się felga z oponą na zewnątrz to  nie problem to zmierzyć i bedziesz miał odpowiedz.

Ocierać nie bedzie.

Opublikowano
2 godziny temu, Baran82 napisał(a):

Witam kolektyw .

Chciałbym założyć koła o wymiarach podanych na naklejce a mianowicie opona  235/45 17' na felgę 17' 7,5 szer. et 35 patrząc na kalkulator wysunie się na zewnątrz o 13,4 mm  w stosunku do 205/55 16' et 42 które teraz posiadam. Nadmienię że mam zawieszenie 1be czyli niższe od standardu o ok 2 cm . Mój dylemat to czy to wszystko się zgra czy nie będzie zbytnio wystawać z nadkola , nie będzie nigdzie ocierać, samochód zamierzam użytkować do codziennej jazdy, miasto, trasa itp.

Jeszcze jedna sprawa, przeglądając forum bardzo mało osób użytkuje rozmiaru 235/45 17' dlaczego skoro jest to zalecany rozmiar ?

Będzie ok,ja na zimę mam 225/45/17 7,5 et28 zawiecha 1be i jest ok,225 lepiej wygląda na feldze ,235 już trochę balon 

Opublikowano

Witam

A co myślicie o czymś takim , widze te felgi na mocniejszych wersjach nowszych audi 

WWW.OPONEO.PL

Zobacz Alufelgi MAM RS4 PP 7,50x17 5x112,00 ET35,00 w Oponeo. Gwarantujemy bezpieczne zakupy...

Opublikowano

Jakie macie zdanie na temat opon całosezonowych  

Opublikowano
9 godzin temu, greg2505 napisał(a):

Będzie ok,ja na zimę mam 225/45/17 7,5 et28 zawiecha 1be i jest ok,225 lepiej wygląda na feldze ,235 już trochę balon 

Jak przy twoim wymiarze wygląda to w stosunku do  nadkola ?

Druga sprawa , różnie piszą na forum o prowadzeniu samochodu na szerokich oponach w koleinach.

Opublikowano
17 godzin temu, Baran82 napisał(a):

Jak przy twoim wymiarze wygląda to w stosunku do  nadkola ?

Druga sprawa , różnie piszą na forum o prowadzeniu samochodu na szerokich oponach w koleinach.

W koleinach lepiej na 225

IMG-20231111-WA0017.jpeg

Opublikowano

Dziekuję kolego za rzetelną i wyczerpującą odpowiedź i zdjęcie poglądowe, co do felg rozwiałeś moje wątpliwości będzie 17' szer 7,5  et 35 co do opon rozważę jeszcze 225 a 235 wygląd ma dla mnie znaczenie ale zamierzam używać samochodu na co dzień, i trochę więcej gumy pod samochodem powinno teoretycznie poprawić trochę komfort i oszczędzić zawieszenie i felgi .

Dzięki za rozmowę . 

Opublikowano

Zrobisz jak uważasz,różnicy w komforcie raczej nie zauważysz między 225 ,a 235