Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z Uszczelnieniem Klimy!! POMOCYY!! ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie bardzo proszę o pomoc, mam problem z klimą a mianowicie poszła mi chłodnica klimatyzacji, więc wymieniłem ja potem zszedł mi gaz gdzieś więc dałem do serwisu co robią i podobnoś są dobrzy, ale i tak nie pomogło to nic a kosztowało mnie bardzo duzo pieniędzy juz, okazało się ze jest walniety przewód ktory się znajduje pod czujnikiem ciśnienia chyba co jest na chłodnicy ,i przewód jest od chłodnicy do sprężarki ale własnie tego nie wiem bardzo bym prosił o pomoc bo nie moge dojzec jaki jest on dokładnie ani nr jego OE. więc jesli byście wiedzieli jaki jest i co z nim zrobic to pomocy. Dodam jeszcze ze ma duże wżery na tej płytce co się łaczy przewód z chłodnicą i tam ucieka gaz bo nie mozna tego uszczelnic oringami oraz rzadną pastą :kwasny:... Proszę pomóżcie mi ... AUDI A4 B6, 2002, TDI 1.9, 136KM

Pozdr

Opublikowano

w większości wystarczy wyczyścić oring olej i powinno być ok jeżeli klej był w użyciu to ciężko juz się robi, Zakucie nowej końcówki wymiana przewodu. Chłodnica oczywiście na nową wymieniona ? Jaka płytka jest skorodowana bo do chłodnicy 2 osobne przewody skrecane torxem chyba 40 lub 45 powinny iść .