Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szyba od kierowcy czasami działa czasami nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie problem z elektryką. Opiszę dziwne zjawiska w aucie.

1. Szyba od pasażera działa bez zarzutów, natomiast od kierowcy czasami działa czasami nie (jak jej się zechce).

2. Lusterka elektryczne - strona pasażera działa tylko w lewo i prawo (góra dół już nie). Od kierowcy w ogóle nie działa.

3. Czerwona lampka w drzwiach od strony kierowcy po otworzeniu drzwi zapala się na 2 sek. po czym gaśnie. W pozostałych drzwiach działają bez problemu.

4. Alarm:

wciskam zamykanie w pilocie raz - zamykają słychać siłowniki zamykają się, ale tylko z tyłu i pasażer (kierowca brak);

wciskam zamykanie w pilocie drugi raz - to samo co wyżej;

wciskam zamykanie w pilocie trzeci raz - drzwi się zamykają wszystkie, oraz awaryjne dają znać, że alarm jest uzbrojony i kontrolka w drzwiach kierowcy zaczyna migać.

Czasami dzieje się tak, że za pierwszym razem zamykają się wszystkie drzwi i alarm się uzbraja (czyli tak jak powinno być) ale tak jest raz może dwa razy w tygodniu.

5. Podświetlanie przycisków od szyb, sterowania lusterkami raz działa raz nie(w boczku u kierowcy) Jeśli widzę, że nie działa to zazwyczaj otworzenie i ponowne kłapnięcie drzwiami pomaga w ich zapaleniu.

Ściągałem boczek tak z ciekawości zerknąć może kabel czy coś, ale nic nie widać. Odpiąłem wszystkie kostki i popsikałem ty do elektryki (nie wiem jak to się nazywa) :grin: "odśniedziacz" :grin: ale nic nie pomogło.

Proszę o jakąkolwiek pomoc lub wskazówki. Może miał ktoś już u siebie takie cyrki i się z tym uporał. Będę bardzo wdzięczny.

Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Sprawdź wiązkę przewodów w słupku(te w gumowej harmonijne) może tam coś nie tak.

Opublikowano
  • Autor

Nie bardzo wiem jak się tam dostać. Wykręciłem głośnik, ale też nie za wiele to dało..

Opublikowano

Sciagnij gumowa oslone miedzy drzwiami a slupkiem. Wypnij wtyczke przy slupku. I obejrzyj wiazke . Jak bedziesz chcial ja bardziej wyciagnac , to musisz sie troche nagimnastykowac- wykrecic glosnik i odwiazac gumowa uszczelke ktora trzyma wiazke od srodka.

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

Dzięki Beny. Zobaczę to na dniach i zdam relacje jak poszło. Oby pozytywnie bo normalnie ręce opadają.. Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak jak koledzy pisali wyzej. Wszystko wskazuje na uszkodzona wiazke. Przewody lubia sie zalamywac i po pewnym czasie krusza sie i rozrywaja. Standard w drzwiach kierowcy, sa one najczesciej uzywane.

Opublikowano
  • Autor

Witam Panowie. Właśnie wróciłem z garażu z wielkim powodzeniem. A więc przyczyną całego tego cyrku były poprzerywane kable w słupku.

Wcześniej ktoś tam już majstrował i zrobił to od d*py strony. Teraz jest cacy i wszystko chodzi jak należy :)

Problem został z lusterkiem od pasażera, wciąż nie działa góra dół (lewa prawa działa) dziwne... Ale jak będzie więcej czasu to zbadam teren i dojdę do tego.

Chciałem serdecznie podziękować za podpowiedzi :)