Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prosba o analize logów APU QUATTRO++, szarpie w PEAKU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no tyle że na LPG jest to samo więc ciśnienie paliwa chyba odpada ?

---------- Post dopisany 11-03-2014 at 12:56 ---------- Poprzedni post napisany 10-03-2014 at 22:51 ----------

- ciśnienie paliwa jest ok

- moduł podmieniłem bez zmian

- przepływka podmieniona bez zmian

- od wczoraj nie mam błedu sondy

kończą mi sie pomysły ?

auto dławi sie od 2700 do 4000, od 4000 idzie jak rakieta

Opublikowano

Zrób jeszcze jakieś logi 002+020 003+033 najlepiej na benzynie i na lpg zobaczymy co na lpg sonda pokazuje, cisnienie paliwa mierzyłeś w próbie dynamicznej?

Opublikowano
  • Autor

dzisiejsze logi, włożyłem wtryski BEX 320ccm na regulatorze 4 bar z APU

nie czuje żadnej różnicy ani na korzyść ani na odwrót, jest tak jak na wtryskach APU

jedynie czasy wtrysków widzę się nieco podniosły

Log (0 - 002,020)

Log (1 - 003,033)

---------- Post dopisany at 21:53 ---------- Poprzedni post napisany at 21:39 ----------

PS. jedyny powtarzający się błąd to 17521 od sondy

dokładnie taki:

17521/P1113 - Ross-Tech Wiki

Opublikowano

Ciśnienie paliwa pod obciązeniem mierzyłeś czasy powinny spaść a nie wzrosnąc.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie, nie mierzyłem tego ciśnienia pod obciążeniem a co obstawiasz że pompa umiera ? Siedzi tam kilku letnie walbro 255

Nie mam za bardzo jak zmierzyć pod obciążeniem samemu, to muszę juz lecieć do jakiegoś szpeca ? jak to sie prawidłowo robi ?

Opublikowano

Musisz się wpiąc się w listwe paliwową zrobic trójnik z odejściem na manometr i sprawdzac cisnienie podczas jazdy tak jak robisz logi.

Opublikowano
  • Autor

No dobra jakoś to zrobimy no innej rady nie ma, czyli stawiasz na pompę paliwa.

Coś poza tym jeszcze przychodzi Ci na myśl ?

Opublikowano

No coż moge więcej powiedzieć ten bład od sondy, można by było ja podmienić, z zaponem raczej wszystko w porządku bo na kanale 020 nie cofa, są bardzo długie czasy wtrysku a nie powinny takie być, czyli albo sonda fałszuje albo faktycznie brakuje paliwa.

Opublikowano
  • Autor

sonda była by w stanie tak nakłamać żeby takie cyrki były? bo na logikę włożyłem większe wtryski a nadal nic...

Opublikowano

No mysle że coś z paliwem przecież wieksze wtryski to czas wtrsysku powinien sie skrócić a tu odwrotnie:wink:

Opublikowano
  • Autor

Pomierzę ciśnienie i podmienię sondę, albo zacznę od sondy ;)

fakt że jak chodziło auto dobrze to nie było błędu sondy

fakt jest też taki że na BLOW OFF jeździło ok miało zacięcie ale nic strasznego a na nowej Dv jest tragedia :)

---------- Post dopisany 13-03-2014 at 13:09 ---------- Poprzedni post napisany 11-03-2014 at 22:29 ----------

Sonda nowa, bez zmian

---------- Post dopisany at 16:42 ---------- Poprzedni post napisany at 13:09 ----------

Ciśnienie paliwa przy bucie 5bar na postoju 3,5 pompa walbro 255

Opublikowano

5 bar mówisz hmm, a zastanawia mnie jedno, jak masz podłaczoną dv-ke w seryjnym miejscu? bo coś mi się wydaje że w dolocie jakis babol tam jest na tym blow ofi miałes lepszy przepływ w peaku niż na seryjnej dv-ce dv na pewno sprawna dobrze podłaczona?

Opublikowano
  • Autor

sprawna na pewno, ale czy dobrze podłączona to nie wiem, chyba tak bo ładuje jak wcześniej 1.3 BAR, podłączali chłopaki w warsztacie w którym robię auto, ja nie jestem mechanikiem

napisze co dziś zostało zrobione:

- nowa sonda

- nowe 4 cewki

- pompa paliwa 3.5 bar jałowy pod obciążeniem 5 bar

- włożyłem w miejsce DV też BLOW OFF dziś, jedzie tak samo zacina się tylko syczy jak to blow

Ale jeden trop chyba mam, ściągając podciśnienie z DV, auto jedzie na 0.5bar płynnie tyle tylko ze dużo słabsze jest

EFEKTÓW BRAK, OD 2700 DO 4200 RPM mniej więcej się dusi później ciągnie jak doładowanie już jest ponizej 1 BAR

Opublikowano

jak sciąniesz podcisnienie z dv to normalne że ładuje 0,5 bara bo dv jest wtedy nie uszczelniona i przepuszcza, pozostaje tylko powrót do serii sprawdzenie czy wszystko gra i dopiero program bo teraz to nie wiadomo tak naprawde gdzie jest problem.

Opublikowano
  • Autor

dziwne tylko że wszystko rozjechało się tak nagle ?

ściągam wtryski BEX i jadę w niedziele wgrać serie, ew inny soft, dziwna sprawa no ale co zrobić, chyba nic innego nie pozostaję ?

taki prosty silnik jak 1,8T APU, nie sądziłem że tyle będę się użerał z takim problemem :)

definitywnie wgrywać serię ? ktoś ma jakiś pomysł ? najdroższa impreza teraz zabawa z tunerem w okolicy no ale jak wyjścia nie ma ?

Opublikowano

No chyba tylko to zostaje, może jakby ktoś spojrzał na auto wprawnym okiem to by coś wychwycił ale pewnie nie masz nikogo takiego..

Opublikowano
  • Autor

No wiesz mam dobrych mechaników, poza tym KRAWAT jeździ 1.8T od 6 lat, sam miałem nie raz 1.8T no ale tym razem to nas przerosło :)

auto nadal nie jedzie, po wymianie sondy, nie ma już błędu sondy, ale powyżej 1 BAR jak wcisnę to się dławi

w zasadzie to jeźdzę muskając gaz na 1 cm max, jak mocniej depnę to zaczynają się cyrki...

Opublikowano

a jakie włożyłeś świece?

Opublikowano
  • Autor

Denso, po świecach nowych auto jeździło dobrze, także je możemy wykluczyć, wcześniej były NGK, platyny oczywiście PFR6Q ;)

w zasadzie to cyrki zaczęły się od zmiany blow off na DV...

---------- Post dopisany at 21:22 ---------- Poprzedni post napisany at 21:20 ----------

a N75 ?

Opublikowano

Kolego wymieniłeś wszystko a włożyłeś świece denso...włóż platynki jak ma być, sprawdź n75.