Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przewody klimy jakie beda dobre.???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:siema:Witam szukałem troszke o przewodach klimy ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi dokładnie posiadam je z 95r sprężarka Zexel przewody z dwóch stron zakręcane na gwint 32 klucz o nr 8D0 260 704 B i nasuwa się takie pytanie znalazłem takie przewody o innej koncówcę zamiast (B) jest (S) i czy są jakieś inne jest możliwość montażu? oraz słyszałem ze z Pssata lub a6 c5 sa takie same muszę szukać dokładnie takich samych numerów czy można zamontować inne i bęą smigać z góry dzięki za pomoc zbliżą sie lato a fajnie było by właczyć sprawną klimę? :thumbup1:

---------- Post dopisany at 14:36 ---------- Poprzedni post napisany at 14:11 ----------

tu sa aktualne zdjęcia przewód lączy sprężarke z osuszaczem obciołem go bo jest do wyrzucenia przy odkręcaniu pękł gwint w obudowie kompresora:facepalm:

---------- Post dopisany at 14:38 ---------- Poprzedni post napisany at 14:36 ----------

MD002259.jpg

MD002260.jpg

MD002259.jpg

---------- Post dopisany 14-03-2014 at 17:55 ---------- Poprzedni post napisany 12-03-2014 at 14:38 ----------

Pomoże ktoś będę wdzięczny za pomoc

Opublikowano

z pasata powinny pasować pod warunkiem ze sa z takiego samego silnika jak twoj

Opublikowano
  • Autor

u mnie jest 1.6 adp musze szukac takiego samogo kodu silnika z passata czy inny może być? widziałem takie przewody z passata z 97 r tylko z inna serią na końcu było (h) jak myślisz to samo będzie?

Opublikowano

powinno być to samo

równie dobrze moze to być z auta z silnikiem 1,8

Opublikowano
  • Autor

Czyli moę montowac takie przewody do siebie jak w linku PRZEWODY PRZEWÓD KLIMATYZACJI AUDI A4 B5 1.9 TDI (4037551013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub takie AUDI A4 B5 95-99 PRZEWÓD KLIMATYZACJI 8D0260707H (4014918577) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko jak z tymi numerami seryjnymi jest są inne niż u mnie podejdą napewno?

Opublikowano

Robie w tym i z tego co mnie nie myli była tylko jedna różnica . Poliftowe były skrecane na śruby torx a wcześniejsze gwinty. Ja też mam 1.8 benzyna 96 i mam te nieszczesne gwinty i kompresor zexela.

Opublikowano
  • Autor

No to czyli wszystkie z gwintami beda dobre nie zwracac uwagi na te numery seryjne?

---------- Post dopisany at 20:29 ---------- Poprzedni post napisany at 20:24 ----------

Z ciekawosci dzwoniłem do aso 750zl sztuka przewodu tego wiec tylko urzywki wchodza w gre to wszystkie przewody bede dobre wiadomo aby zexel tylko był?

Opublikowano

klima w tych autach czy diesel czy benzyna jeden kit wszystko to samo powinno być jedynie gwinty :)

Opublikowano
  • Autor

no i sprawa wyjasniona w koncu troche gotówki wpadnie i bede to klime naprawiał lato idzie ciekawe czy kompresor ruszy rok bez czynnika i wogule mam nadzieje ze nic mu nie zaszkodziło

---------- Post dopisany 18-03-2014 at 12:13 ---------- Poprzedni post napisany 17-03-2014 at 21:39 ----------

Idziś wykreciłem kompresor numery to 8D0 260805 DCW 17 B jeden przewód klucz 30 a drógi 32 napewno wszystkie rodzaje podejdA żebym nie stracił kasy na darmo podpowie ktoś?

---------- Post dopisany 20-03-2014 at 18:23 ---------- Poprzedni post napisany 18-03-2014 at 12:13 ----------

Koledzy pomożecie przy tych przewodach?

Opublikowano

tak bez problemu powinny podejść

miałem kilka takich węży i tylko numerami się różniły

Opublikowano

jak masz kompresor na blacie to warto w nim wymienic olej to zaledwie 150 ml aleolej w tych sprezarkach jest bardzo higroskopijny wiec mozesz miec problemy z wilgocia w ukladzie czesto po dlugim postoju przyklejaja sie plytki zaworowe wiec lepiej to zrobic chyba ze miales chociaz troche gazu w instalacji

Opublikowano
  • Autor

Nie u mnie było pusto prawie rok bez gazu powiem odrazu by w serwisie zeby wymienili olej niby kompresor wyglada na sprawny jak złapie go z kołem pasowym i sprzegłem to srodek sie obraca czyli bez obawy kupowac weze o innych numerach pozdro

Opublikowano

tu bym do konca nie byl taki pewien czy np 1,8 ma taksamo montowany kompresor jak 1.9 tdi co podales w linku wazny sposob mocowania czy nakretki czy obejmy zaciskowe a nakretki to slabe gwinty bo nakretka alu i kompresor tez to sie lubia ciac gwinty 1,6 moze miec to samo co 1,8

---------- Post dopisany at 23:53 ---------- Poprzedni post napisany at 23:50 ----------

co do oleju to wlac nowego 150 ml i dac obroty na kolo pasowe tam jest chyba srubka nr6 z np wkretarki to bedziesz czul czy na grubszym ssie a na cienszym tloczy powinno tak pompowac zeby nie szlo palcem zacisnac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

czylji od 1.8 beda inne przewody jak w disel

Opublikowano
czylji od 1.8 beda inne przewody jak w disel

to zależy jaka sprężarka , jeśli przykręcane na te duże śruby to będą pasować

Opublikowano
  • Autor

Te sróby to 30 i 32 na klucz u mnie