Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie sprężyny pod b6tkę 1.8T ośka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jak w temacie, chciałbym się poradzić co można założyć na b6tkę jeśli chodzi o sprężynki.

Interesuje mnie przede wszystkim obniżenie auta i jako-taki komfort, wiem że z tym będzie trudno.

1. Czy do mojego auta podejdą sprężyny np z dizla ? Biorę pod uwagę oczywiście używki,

2. Jakiej marki polecacie sprężyny?

Opublikowano

wszystko jest już opisane na forum, poczytaj.

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie wszystko, czyta się niektóre tematy i nie ma konkretnej odpowiedzi.

Jest sporo marek sprężyn min przykładowo:

Sprezyny H&R plus amory s-line a4 b6 b7 c 1bv (4045368373) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - jak z ich twardością ? czytałem, że kolor sprężyn w przypadku h&r'ów nie jest odpowiednikiem twardości...

SPRĘŻYNY SPORTOWE AUDI A4 B6 B7 2001-2007 Apex (4067674186) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - ktoś miał styczność z tą marką ? może się wypowiedzieć ?

Sprężyny sportowe Vogtland Audi A4 B6/7 sedan HIT (3987853014) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - coś na temat tych ?

Z góry dzięki za odpowiedz.

Opublikowano

Zasadnicze pytanie, ile cm chcesz obniżyć?

Opublikowano
  • Autor

Zasadnicza odpowiedz: -35 +/- nie więcej - tak jak wspomniałem, zależy mi na obniżeniu auta biorąc pod uwagę odrobinę komfortu.

Opublikowano

Ad1. z Czterocylindowych - tak

Ad2. Eibach Pro Kit jeśli bardziej zależy Ci na komforcie, H&R

Opublikowano
  • Autor

H&Ry są mocno twarde ? Da się to jakos ze sobą pogodzić ?

Opublikowano

Nie są mocno twarde jednak Eibachy, w szczególności progresywne są trochę bardziej komfortowe.

Opublikowano

Sorki że sie podepne pod wątek ale czy sprężyny z s line quattro 1.8 t pasuje do 1.9 tdi avant ośka

Opublikowano

Tył Ci może za bardzo siąść, z q do ośki pasuje, nie sprawdzałem ale wyczytane :wink:

Opublikowano

AUDI A4 B6/B7 ZAWIESZENIE/SPRĘŻYNY S-LINE ORYGINAŁ (4055453420) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. co wy na to jak bym te springi wsadzil do a4 kombi 1.9

---------- Post dopisany at 14:49 ---------- Poprzedni post napisany at 14:48 ----------

i jak sie rozeznac w klasach twardosci im większa cyfra tym niżej czy na odwrót ??

Opublikowano
  • Autor

a od sline obniza o ile ? 20 mm ?

Opublikowano

s-line obniża o 20 mm, tylko cholernie cięzko dobrać klasy wagowe. Jest o tym wątek, mało komu się to udaje zrobić dobrze.