kdawid Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 Znajomemu w B6 przestały działać przednie wycieraczki. Stało się to z dnia na dzień, tzn jednego dnia działało wszystko ok a następnego ani drgną. Wiem że najczęściej zaciera się mechanizm ale w tym aucie był on niedawno wymieniany na prawie nowy (oryginalny z Exeo) więc raczej to nie to, zresztą do końca wycieraczki działały z pełną prędkością. Czy ktoś może powiedzieć od czego zacząć sprawdzanie, śą jeszcze jakieś typowe usterki oprócz zacierania mechanizmu? Dodam że bezpiecznik jest sprawdzony i jest na nim napięcie
POWER-KRIS Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 Ja bym kostkę na silniczku sprawdził może przy wymianie mechanizmu kable urwali.
kdawid Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Opublikowano 22 Marca 2014 Ja bym kostkę na silniczku sprawdził może przy wymianie mechanizmu kable urwali. Mechanizm wymieniałem sam i to było jakiś rok temu do tej pory wszystko działało więc to raczej nie to. Czy ktoś wie czy do wycieraczek jest jakiś osobny przekaźnik? Oprócz przekaźnika X-contact bo on na pewno jest sprawny.
Rekomendowane odpowiedzi