lapawwa Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Witam, koledzy chciałbym kupić do swojej B5 Avant na relingi trzy bagażniki: 1Box i dwa uchwyty do rowerów. Oczywiście rowery są po obu stronach boxa. Co o tym myślicie? Wiem, że opory pewnie będą duże ale i tak nie zaleca się jechać ponad około 130km/h. Możecie coś doradzić? Pozdrawiam forum z FOB Ghazni!
.Pablo. Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Nie wiem czy zmiescisz boxa i dwa rowery. Ja jak założe boxa to może z jeden rower wejdzie. Weź też pod uwagę obciążenie dachu box jakieś 20kg dwa rowery hmmm ze 20kg no i bagaż w boxie plus masa belek i bagaznikow na rowery.Powiem ci że dla mnie idealnym rozwiązaniem jest box na dach na hak bagażnik z rowerami i jedzie się idealnie. Ja specjalnie zakladalem hak na bagażnik na rowery :-D na dachu nie widzi mi się wozenia rowerów. Ps z boxem jezdze średnio 150km/h i luzik trzyma się aż miło. No ale spalanie już większe .
lapawwa Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 Widziałem w Polsce B5 jechała w takiej konfiguracji na Thule:) ale może box był pusty... Ile wytrzyma dach w B5? Wrzucam fotke z A4:P Nie wiele szersza a miejsce jest:)
.Pablo. Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Jest coś pokombinowane z belkami bo bardzo mocno wystają za auto. Wygląda to bardzo nie naturalnie . Przy boxie thule atlantis 780 i belkach thule dedykowanych do mojego auta nie ma opcji na 2 rowery i boxa. Fakt box jest duży ale nawet z mniejszym ciężko to widzę. Nosnosc dachu przeważnie wynosi 75kg. No chyba że jak na zdjęciu zalozysz dużo dłuższe belki wtedy zmiescisz dwa boxy i 3 rowery wiesz polak potrafi ;-)
Rekomendowane odpowiedzi