Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Domykanie szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ustawiłem w moim B8 Convenienc Open dla przednich i tylnych drzwi na ON, jednak domykanie / otwieranie z pilota nie działa. Co może być przyczyną?

Opublikowano

sprawdz przednia szybe od kierowcy czy Ci sie domyka jak recznie zasterujesz przytrzymujac przez 1 s przycisk na panelu, puszczasz i musi sie sama domknac a nie stanac jak stanie to jest to przyczyna u mnie jest to samo od momentu przyciemnienia szyb ta jedna mi nie dziala jak nalezy i zniklo mi domykanie z pilota dodam ze przyuczenie sterownika nic nie daje :kwasny:

---------- Post dopisany at 14:15 ---------- Poprzedni post napisany at 03:26 ----------

sterownik przyuczony :banan: uparty był, teraz dziala wszystko jak dawniej

Opublikowano
  • Autor

U mnie podnoszenie auto przy pomocy guzika działa normalnie (po stronie kierowcy, po pasażera nie, czy to norma? ). A w jaki sposób się przyucza? Pamiętam, że robiłem coś takiego gdy miałem a3, ale już nie pamiętam jak:)

Opublikowano

No to dla tego nie dziala Ci domykanie z pilota bo jedna szyba nie dziala jak powinna, otworz ja do polowy zamknij przytrzymujac przycisk jak sie domknie uslyszysz cykniecie pusc i nastepnie przytrzymaj guzik wciskajac go do oporu przez okolo 5 s na zamknietej szybie w pozycji domknij

Opublikowano
  • Autor

Zrobilem jak napisales ale podniesie sie ze dwa czy trzy razy i znow jest tak samo:(

Opublikowano

Czyli dziala prawidlowo przez chwile a po chwili znowu jest tak samo dobrze rozumiem ?????

Opublikowano
  • Autor

Tak, dokladnie tak jak napisales

Opublikowano

Moim zdaniem padl sterownik w drzwiach ale to moje zdanie tapicerke sam rozbierzesz i wymienisz jezeli chodzi o koszt sterownika na allegro od 100 zl noi trzeba go pewnie zakodowac

Opublikowano
  • Autor

I tylne drzwi nie zawsze mozna otworzyc od strony pasazera. Tak jakby centralny ich nie otwieral bo od wewnatrz mozna. Moze to miec zwiazek?

Opublikowano

Mi sie raz tak zdarzylo i to olalem ale jezeli da sie drzwi otworzyc od srodka manualnie to napewno winna jest elektryka ze nie zawsze otwiera drzwi a w tym przypadku pewnie sterownik trzeba by przejerzec schemat drzwi odnosnie elektryki

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Zmienilem zamek w tylnych drzwiach i juz dziala bez zarzutu. Nie ma bledow na kompie, a jednak zaprogramowanie drzwi pasazera nadal nie dziala. Sytuacja bez zmian, tj. udaje sie zaprogramowac, opuszcza i podnosi tylko raz i trzeba programowac od poczatku. Gdzie jeszcze moze lezec przyczyna?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. 1. Jak włączyć opcje (jeżeli można) jak w temacie .Domykanie szyb po zamknięciu auta (nie kluczykiem) automatycznie.

2. Czy ktoś słyszał o opcji w naszych "suniach'' driving school mode jest to pokazane na filmiku na youtube 00:58 sekunda.

3.Pomiar oleju na fisie (fajnie wygląda) http://www.spalacz.pl/dolewania-oleju-ciag-dalszy-20-tfsi-audi-a4

4.Auxiliary Ventilation czy do tego musi być webasto? Czy można uaktywnić bez aby działało np schładzanie auta na parkingu? http://www.audienthusiasts.com/VagCom_AuxVent.html

Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez marian2007

Opublikowano

hej jeśli ci nie działa zamykanie i otwieranie szyb podczas przytrzymywania przycisku ryglowania lub otwierania na pilocie to bardzo możliwe, że musisz dokonac adaptacji modułu zamykania szyb.

u mnie mechanik rozłączył kostkę z przewodami prowadzącymi do drzwi co poskutkowało tym, że przestało działać zamykanie i otwieranie szyb z pilota oraz zamykanie i otwieranie pojedynczym pociągnięciem lub naciśnięciem przycisku.

aby zaadoptować moduł wystarczy otworzyć szybę, następnie trzymać do momentu zamknięcia i nadal trzymać przez kilka sedund np. 5 sekund. Po tej operacji wszystko wróciło do normy.

Może to napisałem ci pomoże.

Opublikowano

Witam dzięki za odp. ale chodziło mi właśnie o automatyczne domknięcie szyb np. jesli zapomnimy ich zamknąć a uzbroimy auto :wink:

Opublikowano

2. Czy ktoś słyszał o opcji w naszych "suniach'' driving school mode jest to pokazane na filmiku na youtube 00:58 sekunda.

mozna to zakodowac poprzez adapatcje w RADIO 56

Opublikowano

Witam WRC wiesz może jak zakodować :naughty:

Opublikowano

Witam WRC wiesz może jak zakodować :naughty:

Podpinasz kompa wchodzisz w RADIO 56 ( CONCERT/SYMPHONY) adaptacja 10 kanal ( reszta jest w podpowiedziach VCDS)

Opublikowano

Wielkie dzięki :hi: dzisiaj sprobuje zrobić kodowanie

Opublikowano

Driving School Mode czyli Tryb Nauka Jazdy , a co daje włączenie tej funkcji ?

Opublikowano

Witam Grzegorz mógłbyś podać całą adaptacje Driving School Mode poniewaz nie mam żadnych podpowiedzi jak wejdę w kodowanie . Z góry dziękuje :hi:.Dodam że mam vcdsa 12.12.

Edytowane przez marian2007