Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] A4 TDI 90 KM olej w rórze ciśnieniowej dolotu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie zauważyłem że w rórze ciśnieniowej dolotu z intercolera do kolektora ssącego są delikatne ilości oleju i z tyłu silnika jak idzie rura dolotowa do kolektora ssącego od intercolera jest od dołu jeden czujnik a zboku elektrozawór idą od niego wężyki (ten drugi podobny jest do N75 tylko okrągły)i na łączeniach wężyków z tym elektrozaworem też się delikatnie pokazał olej jeżdze już tak od 2 lat silnik nie kopci na niebiesko po odpaleniu w silniku na 10.000 kilometrów dolewam około 0,5 l oleju co to może byćczy jest to normalne w tdi :wallbash:

Opublikowano

wnioskuje że twój silnik ma już przejechane dobre 200kkm jak nie 300kkm więc przy takim przebiegu jest normalne że trochę oleju będzie w tym przewodzie jeśli pojawi się większa ilość oleju to wymagana będzie niezwłoczna naprawa należy kontrolować jedynie stan oleju :cool1:

Opublikowano

A czy to nie bedzie wina smigielka :mysli:

Bo przeciez powietrze przechodzi przez smigielko ktore juz ledwo dyszy (jak i u mnie tak sadze) i olej przedostaje sie nieszczelnosciami do rury. Ale ja nie mechanik to tylko moje sugestie.

Opublikowano

rurze :gwizdanie:

olej w rurze, normalna rzecz, 0,5 litra na 10.000 km juz nie, ale do przyjecia, pewnie uszczelniacze puszczają, miska olejowa mokra ?

Opublikowano

dla swietego spokoju przeczysc caly dolot ...

Opublikowano
  • Autor

Auto ma już przejechane 250 tyś km misa się nic niepoci uszczelniacze zaworów są wymienione ścisnąłem węża co idzie z intercolera i kolega przegazował mi auto do 4 tyś obrotów i wąż jak zacisnąlem go to czułem pod ręką ze małe idzie ciśnienie z turbinki bo troszke tylko wąż sie zrobił twardy sprawdzaliśmy u kolegi w takim samym audi tylko silnik jest AHU 90 km ja zacisnąlem węża a kolega przygazował to uniego to chciało rozerwać węża niemogłem uczymać ręką zlokalizowałem też że EGR niezawsze się otwiera po odpaleniu silnika jak ma pracować EGR :mysli:[br]Dopisany: 26 Sierpień 2008, 09:07 _________________________________________________Jak ma pracować EGR kiedy się ma otwierać i przy jakich obrotach i jakiej temp silnika

Opublikowano

w TDI które maja nawet 10 tys. km przebiegu jest olej w dolocie, także nie bój żaby:)

mój ma 218 tys. km, olej tez jest, a śmiga jak głupia, biorę każde 2.5 TDI

gaz do dechy i nie dymi

pozdrawiam