Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ogromne spalanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam problem z ogromnym spalaniem. Nie jestem niestety w stanie dokladnie policzyc, jak jest wysokie, ale poł baku nalane za 110zł (przy cenie paliwa ok 5,40zl/l) ledwo pozwolilo mi przejechac 100km zanim znow zobaczylem lampkę rezerwy. Wiem, że ten silnik w automacie czasami musi trochę zjeść, ale mimo wszystko staram się jeździć oszczędnie i mimo wszystko wynik 20l/100km jest średnio zadowalający. Auto przez jakiś czas stało nieużywane, będę musiał oddać do mechanika. I tutaj pojawiają się dwa pytania: czy ktoś jest w stanie w jakiś sposób pomóc mi z VAGiem? Niestety nie mam kabli ani programu, a chciałbym to jak najszybciej sprawdzić, żeby nie dać się wyrolować mechanikowi. I pytanie numer dwa: czy macie jakichś sprawdzonych, tanich mechaników w okolicy Wrocławia? Niestety nie jestem w stanie dzisiaj przyjechać na spot, a strzelam, że kolejny za 2 tyg.

Opublikowano

Jak narazie nikt nie jest w stanie Ci pomóc bo nie wiemy jaki masz silnik ani nie masz profilu uzupełnionego brak prefiksu przy temacie i w ogóle za wiele nie napisałeś oprócz tego że dużo pali, napisz jaki masz silnik zapewne 1,8 ale potwierdź to, czy posiadasz lpg itp. :)

Opublikowano

Najpierw zobacz czy się koła swobodnie kręcą bo często się zaciski zapiekają-a spot za tydzień będzie jak najbardziej .

Opublikowano
  • Autor

Przeprasza, już piszę. Silnik 1.8, nie mam lpg, automat, 95 rok, nie wiem co jeszcze może się przydać. Wiem, że ogólnie potrzebna jest diagnostyka i VAG na początek, ale liczę właśnie na rady w stylu sprawdź czy koła się obracają bo zaciski mogły się zapiec ;]

Opublikowano

Przy zapieczonych zaciskach to byś stracił dość szybko hamulce :) Zobacz na kolor tarcz jak będą takie różowawe to znaczy że gdzieś trze jak nie to na pewno nie hamulce :) I tak jak napisałeś bez VAG-a się nie obejdzie :) A są jakieś inne objawy, tzn. co z mocą z obrotami z odpalaniem itp. :)

Opublikowano
Przy zapieczonych zaciskach to byś stracił dość szybko hamulce :) Zobacz na kolor tarcz jak będą takie różowawe to znaczy że gdzieś trze jak nie to na pewno nie hamulce :) I tak jak napisałeś bez VAG-a się nie obejdzie :) A są jakieś inne objawy, tzn. co z mocą z obrotami z odpalaniem itp. :)

sprawdź na początek czy nie trzymają Hamulce i termostat a dokładniej czujnik temperatury , bo jak będzie uwalony to będzie chodził cały czas na "przysłowiowym" ssaniu

Opublikowano

grzegorzmen po co mnie cytujesz ?? :)

Opublikowano
  • Autor

Generalnie wszystko inne wydaje się być wporządku, zarówno moc której nie brakuje, obroty też na normalnym poziome w automacie, odpala bez zająknięcia... gdzie mam szukać czujnika temperatury?

Opublikowano

w 1.6 jest z tyłu taka kwadratowa kostka ale nie wiem czy w 1.8 jest tak samo

Opublikowano
  • Autor

z czujnikiem temperatury na oko nie fachowca chyba wszystko ok. chyba jedyną opcją jest VAG na spocie. dzięki za pomoc!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

I jaki był powód takiego spalania - mam taki sam problem.