Gość Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 a możesz przy okazji pstryknąć jakieś zdjęcie i wkleić tutaj z przodu samochodu jak to wygląda ? Może warto więc wymienić MCE na high
Onkel Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) potwierdzam, że przy zwykłych halogenach nie udało się wyłączyć swiateł z tyłu. Jedyna możliwa opcja to ustawienie długich swiateł jako dzienne i zmenijszyć ich moc. Ma to jednak minus, bo tracisz możliwość włączania długich w tym ustawieniu. Ja zdecydowałem się na ustawienie VAGiem świateł mijania jako DLR + zmniejszenie ich mocy do 52% robisz to w adaptacji: Channel 005: Daytime Running Lights Dimming (Low Beam) Affective with Halogen only. Standard: 92 % Range: 51...100 % Dzięki temu: - zachowujesz długie światła - moc świateł dziennych zredukowana o prawie 50% zrobić warto, bo oszczędzasz na poborze prądu, nie świeci ci w srodku kabina jak przy zwykłych oraz nie musisz pamiętać o włączeniu na start. Ja miałem tylko kilka dni tak ustawiony ( na 51%). Dużo osób mrugało mi tak jakbym jechał na długich i wróciłem do poprzedniej konfiguracji. Edytowane 2 Września 2014 przez M1etek
skulcz Opublikowano 2 Września 2014 Autor Opublikowano 2 Września 2014 Jezeli masz dobrze ustawione do długie to jest ok Jutro zrobię zdjęcie i wstawię
Onkel Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 Ale przy takuej kknfiguracji zauwaz gdzie masz dlugie:-)
skulcz Opublikowano 4 Września 2014 Autor Opublikowano 4 Września 2014 a na co w dzien długie. Każdy ma prawo miec swoje upodobania. Patrzałem i podczas jady na dziennych długie sie rozjasniaja do 100 %podczas migniecia. Jest ok, poza jednym mankamentem kolor dziennych mnie zabija. Musze cos na ta żółć wymyślić.
Gość Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Można kombinować z różnymi żarówkami ale moim zdaniem przy obniżonym napięciu tej żółci ciężko się będzie pozbyć.
skulcz Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Opublikowano 4 Lutego 2015 Koledzy zamontowałem bi-xenon, no i mam problem miałem zakodowane dzienne na długich. Teraz nie wiem jak powrócić do ustawień bo nie mam nadal długich pomimo że zakodowałem xenon z DRL ale nadal podnosi przesłonke od długich. Jak macie koncepcje jak to poprawić bede wdzieczny pz. Dodam ze lipa jest straszna no nie ma długich.
bobikos Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 spróbuj xxx21 lub 41, nie wiem po co kodujesz światła na Kanadę. Dodatkowo sprawdź wartosci w adaptacjach, szczególnie kanały 5 i 6: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_(8E)_Central_Electronics_(8EC/8ED)
skulcz Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Opublikowano 21 Maja 2015 Kodowakem Usa bo kierunki się tlą. Problem jest taki ze nie wiem jak wyłączyć" drl high beam". Wydaje się, że tu jest problem. Nie mogę wylaczyc kanalu 5 i tu jest problem. Przerabialiscie to?
bobikos Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 kanał 5 wróć na 92% lub 100% natomiast przestaw kanał 8. Drugi kanał który może Cię interesować to kanał 14.
skulcz Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Opublikowano 26 Maja 2015 Dzisiaj sprawdzę. Pozdrawiam kanał 5 wróć na 92% lub 100% natomiast przestaw kanał 8. Drugi kanał który może Cię interesować to kanał 14. Sprawdziłem i n a5 kanale jest 92 , 8 kanal to DRL jest na 1 , a 14 to NAR i jest na 1. Kombinowałem z 8 na 0 ale wtedy mnie ma dziannych. I dalej mam lipe Brak długich załamka. Ciekawe jest to że na desce rozdzielczej zapala się ikona długich ale światła się nie zapalają.
bobikos Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) Poniżej link do wątku o wymianie lamp na bixenon. Pytanie czy w ogóle ciągnąłeś przewody pomiędzy lampami a MCE do sterowania przesłoną? pin 21 i 22 kostki 32 pinowej? http://www.audiworld.com/forums/a4-b7-platform-discussion-69/howto-pics-bi-xenon-ecode-headlight-installation-no-bumper-removal-new-kufatec-harness-2677639/#post23248605 http://www.audizine.com/forum/showthread.php/409047-Halogen-to-Bi-Xenon-Kufatec-Interface Jeśli chodzi o kodowanie mocy świateł dziennych na bixie to sprawdź kanał 6 jeszcze Poza tym pytanie czy masz przełącznik DLR oraz czujnik deszczu/światła i włącznik auto żeby cały zestaw chodził jak trzeba? Edytowane 27 Maja 2015 przez bobikos
skulcz Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Opublikowano 27 Maja 2015 Tak ciagnelem kabel do lamp ale do DRL . MCE mam High z Sensorem i przelacznikiem auto. Przegladalem temat który podeslales i tam byl tylko przewód do dziennych. Reszta zostawala stara i dwa przewody do przepoecia w kostkach przy lampach. Nie rozumiem o co chodzi z pinem 17 ?
bobikos Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 pin 17 to tylko informacja żeby nie wpiąć odwrotnie kabli w kostkę (ale piny i tak są ponumerowane). Sprawdziłeś dokładnie kabelkologię? Z tematu który Ci podesłałem wynika że DLR wykorzystuje w bixenonie kable które w lampach H7 wykorzystywane są doświateł drogowych, natomiast pin 21 i 22 steruje przesłonami w lampach. Napisz gdzie jakie kable podłączyłeś. Czy w MCE masz błędy jakieś?
skulcz Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Opublikowano 27 Maja 2015 . Ja pociagnelem kabel do dziennych. A od długich h7 dałem na przesłanki do bi xenonu.. Tylko jak zamienię kable to i tak napięcie pójdzie na DRL i na przesłanki które sie podniosą. Zrobiłem próbę i przekodowalem na zwykła lampę . Wtedy długie były na dziennych, myśle ze mam dobrze podłączone kable. Podczas kodowania mam wrażenie ze nadal działa opcja dziennych na długich i dlatego nie ma długich na bi xenonie. &&& Tak myśle o tym co pisałeś i spróbuje zamienić kable długie na DRL i zobaczę jaki będzie efekt. Wrócę do domu i popróbuje .
bobikos Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Pytanie jest krótkie, co masz podłączone do pinów 21 i 22 kostki 32 pinowej?
bobikos Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Źle masz podłączone. Poprzekładaj tak jak Ci mówię. Regulację wysokości ogarniałeś w ogóle czy tak po prostu podłączyłeś? Poziomowanie powinieneś zrobić skoro bawisz się w xenon. Jak już podłączysz dobrze lampy i zamontujesz przełącznik do DRL to powinno Ci zacząć działać jak trzeba.
Rekomendowane odpowiedzi