Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Brak przyśpieszenia na pełnym gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Gryzie mnie Brak przyśpieszenia na pełnym gazie w moim aah na każdym biegu - ale jak stopniowo daję gazu to zbiera się niesamowicie. Dzieje się tak na każdym stopniu obrotów ;( pomóżcie

Opublikowano

Nauczylem sie juz na forum jednej reguly :vaglogi:

Potem bedziemy dywagowac :)

Swoja droga to mam podobny objaw przy niewydalajacej pompie paliwa. Jak dajesz gaz po troche to ciagnie jak lokomotywka a jak dasz do deski to juz nie tak bardzo. Manometr do reki i zmierz cisnienie paliwa za pompa.

Pozdrawiam

Opublikowano

podobno to może być też od przepływomierza bo :szukaj: i znalazłem :)

Opublikowano

Wydaje mi sie ze jak przeplywka szwankuje to jest problem w calym zakresie obrotow silnika. Najlepiej jakbys podmienil na sprawna bo to 10 minut pracy i wtedy sprawdzil jak sie zachowuje samochod.

Opublikowano

mi sie tak dzieje na całym zakresie obrótów[br]Dopisany: 26 Sierpień 2008, 01:34 _________________________________________________koledzy a :gwizdanie: :gwizdanie: :kox:jeśli zapnę VAG`a to pokaże mi, że przepływka jest niesprawna lub że niesprawna jest przepustnica itd itp????

Opublikowano

Pokaże-u Ciebie jest chyba problem z paliwem.

Opublikowano

a niby dlaczego paliwo a nie przepływka :gwizdanie:??

Opublikowano

ja mam to samo he vag-a podlączalem i nic niewykryl na dodatek mam opuźnienie gazu jak nadepne na gaz to po paru sekundach sie wkręca na obroty

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam to samo he vag-a podlączalem i nic niewykryl na dodatek mam opuźnienie gazu jak nadepne na gaz to po paru sekundach sie wkręca na obroty

u mnie sie odrazu zbiera ale jak delikatnie daje gazu[br]Dopisany: 26 Sierpień 2008, 21:10_________________________________________________coś jeszcze możecie doradzić bo cały czas z tym walczę i już mnie @#$ szczela :blink:
Opublikowano

musiał byś sprawdzis czy masz dobre cisnienie na listwie wtryskow i czy bompa paliwa jest wydajna i oczywiście zmienić filtr paliwa jak go nigdy niewymieniałeś

Opublikowano

Witam, Gryzie mnie Brak przyśpieszenia na pełnym gazie w moim aah na każdym biegu - ale jak stopniowo daję gazu to zbiera się niesamowicie. Dzieje się tak na każdym stopniu obrotów ;( pomóżcie

zamiast myślec co jest nie tak odpowiedz na pytanie:

czy na 2 i 3 biegu deptasz gaz do podlogi od obrotow powiedzmy na poziomie 1000 i autko nie leci do przodu odrazu tylko po paru sekundach ?

- jesli odpowiedz brzmi tak - wlasnie tak sie dzieje to musze Cie zaskoczyc ale autko zachowuje sie normalnie...

teraz zrob tak:

jedz na 2 lub 3 biegu spokojnie i przy obrotach na poziomie 3000 wstaw gaz w podloge - i co ? przyspiesza normlanie tak jak powinien czy nadal nie? "dziura" w gazie znikła ?

Jesli nie to wtedy zaczniemy myslec co jest nie tak ...

Opublikowano

mialem kiedys identyczny problem w oplu okazalo sie ze wezyk z paliwem byl zagiety

Opublikowano

teraz zrob tak:

jedz na 2 lub 3 biegu spokojnie i przy obrotach na poziomie 3000 wstaw gaz w podloge - i co ? przyspiesza normlanie tak jak powinien czy nadal nie? "dziura" w gazie znikła ?

Jesli nie to wtedy zaczniemy myslec co jest nie tak ...

wymieniłem ostatnio świece i się troche poprawiło na wolnych obrotach ale jak zrobie tak jak piszesz to nie ciągnie io przerywa. tylko czasami na rozgrzanym silniku jeśli go zgasze i znowu odpale to ciągnie....myślcie bo pompka. świece. przewody. przepływka. przepustnice. - wszystko już założyłem nowe i zostały wtryski - możliwe to?[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2008, 13:59_________________________________________________

musiał byś sprawdzis czy masz dobre cisnienie na listwie wtryskow i czy bompa paliwa jest wydajna i oczywiście zmienić filtr paliwa jak go nigdy niewymieniałeś

też nowy