Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.koledzy w mojej audi silnik chodzi tak jak by na jeden gar nie polil.jak juz sie przelaczy na gaz jest ok i silnik chodzi rowno.chce sie poradzic zanim zaczne latac po mechanikach.

Opublikowano

Skoro na LPG chodzi ok, a na PB na 3 gary, to przyczyną pewnie listwa wtryskowa jest.

Opublikowano
  • Autor

jak to sprawdzic

Opublikowano

wyciągnąć wtryski i sprawdzić czy równo psiukają :) Ale nie koniecznie tu mogą być wtryski, podłącz pod VAG, może coś pokaże :)

Opublikowano
  • Autor

dzis to juz masakra.po odpaleniu az calym autem telepalo:facepalm: jesli padl wtrysk to czy vag zdjagnozuje to?

Opublikowano

To by potwierdzało że któryś wtrysk nie chodzi.Szukaj w tym kierunku.

Opublikowano

VAG powinien ci coś powiedzieć :)

Opublikowano
  • Autor

nie za bardzo auto chce jechac i nie mam jak podjechac gdzies na kompa.panowie czyli wypiac cala listwe i zobaczyc czy wtryski podaja ?

Opublikowano

tak podstaw pod każdy wtrysk jakiś pojemniczek i zobacz czy dobrze psiukają :) Chociaż warto by też zmierzyć ciśnienie PB za listwą :)

---------- Post dopisany at 12:01 ---------- Poprzedni post napisany at 12:00 ----------

odpal go awaryjnie na LPG i podjedź pod VAG - a tylko że nie przesadzaj z odległością np.: przy 10 - 15 km to za wiele się nie stanie ale przy dłuższej trasie trzeba uważać na wtryski PB :)

Opublikowano
  • Autor
tak podstaw pod każdy wtrysk jakiś pojemniczek i zobacz czy dobrze psiukają :) Chociaż warto by też zmierzyć ciśnienie PB za listwą :)

---------- Post dopisany at 12:01 ---------- Poprzedni post napisany at 12:00 ----------

odpal go awaryjnie na LPG i podjedź pod VAG - a tylko że nie przesadzaj z odległością np.: przy 10 - 15 km to za wiele się nie stanie ale przy dłuższej trasie trzeba uważać na wtryski PB :)

a dlaczego nie przesadzac z odlegloscia?co do diagnozy to vag nic nie pokazal.nawet koles od kompa byl zdziwiony

Opublikowano

bo wtryski od PB mogą się zapiec :) Jeżeli jedziesz na LPG to i tak PB krąży w układzie ponieważ chłodzi wtryski :) To musisz wyciągnąć i sprawdzić wtryski dodatkowo do sprawdzenia masz ciśnienie PB :) podejżewam że jest problem właśnie tutaj albo pompa ci nie domaga, strzelił regulator na listwie wtryskowej lub któryś z wtrysków padł. Zobacz dokładnie też wiązki do wtrysków może tu jest problem, ale to raczej powinno być na VAG-u widoczne :)

Opublikowano
  • Autor

kolego ja74687 regulator to jest to ustrojstwo okragle na listwie wtryskowej

Opublikowano

dokładnie to jest to :)

Opublikowano
  • Autor

panowie bylem dzisiaj w serwisie audi we wrocku i panowie mechanicy po dlugim przekopywaniu audiki stwierdzili ze komputer nie obsluguje 2 wtryskow.zostalo sprawdzone wszystko co sie dalo i diagnoza jest taka ze komp do reanimacji lub wymiany.reanimacja 400 zeta.powiedzieli zeby zmienic kompa i ogarnac z imo.robil ktos taka podmianke juz???:facepalm:

Opublikowano

a problem masz od kupna samochodu czy pojawił się jakoś niedawno :) Wymiana ECU to ostateczność, sprawdź jeszcze dokładnie wiązki od LPG te które są wbite do wtrysków PB może tam jest przerwa i dlatego :) Bo powiem szczerze że nigdy nie słyszałem takiej opinii żeby ECU nie mógł sterować tylko dwoma wtryskami jak ECU już siada to ze wszystkimi wtryskami powinien mieć problem :)

Opublikowano
  • Autor

to pojawilo sie jakos 3 albo 4kwietnia.lpg mam juz ponad rok.kolo w serwisie nawet mi pokazal gdy auto chodzilo na pb sciagnal 2 pierwsze wtyczki od wtryskow i auto nawet nie zareagowalo na ten manewr.robilem zamiane wtryskow,napiecie na wtyczkach ok.:facepalm:

Opublikowano

Dziwi mnie tylko to że VAG nic nie pokazuje, przecież jeżeli ECU by nie dawało rady sterować wtryskami to by ecu pokazało błąd albo sterownika albo wtrysków :) a wtryski podmieniałeś z innego samochodu tak ?? Robiłeś jeszcze tak jak ci pisałem czyli wyciągasz listwę, podkładasz coś pod każdy wtrysk, druga osoba kręci rozrusznikiem a ty patrzysz czy wtryski psiukają :)

Opublikowano

Sprawdź kable ja całkiem niedawno miałem podobnie jak wracałem od mechanika na lpg chodziło normalnie a jak brakło i wskoczył na benzyne to zaczeło szarpać autem i brak mocy wogle.

Opublikowano
  • Autor
Dziwi mnie tylko to że VAG nic nie pokazuje, przecież jeżeli ECU by nie dawało rady sterować wtryskami to by ecu pokazało błąd albo sterownika albo wtrysków :) a wtryski podmieniałeś z innego samochodu tak ?? Robiłeś jeszcze tak jak ci pisałem czyli wyciągasz listwę, podkładasz coś pod każdy wtrysk, druga osoba kręci rozrusznikiem a ty patrzysz czy wtryski psiukają :)

tak wtryski z innego auta i o dziwo przy kreceniu 2 wtryski martwe.jutro jade do kolesia ktory powiedzial ze to zrobi.zobaczymy co z tego wyjdzie

Opublikowano

ok napisz rezultat bo to jest dziwne żeby ECU nie mógł sterować tylko dwoma wtryskami :) Moim zdaniem coś innego poszło, bo jeżeli masz napięcie na wtyczce to wtrysk powinien się otworzyć jeżeli ECU by nie mógł sterować wtryskami to by nie dawał napięcia na nie :) Może masz jakiś problem z listwą przy pchała się czy coś :)