Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki koszt wymiany tulejek w tylnej belce b5 ? plus minus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, ile byście za taki zabieg skasowali, a może ktoś wymieniał ?

Opublikowano

Ja wymienialem. Koszt to 100 za tulejki i 100 za wymiane

Opublikowano
  • Autor

ja jestem umówiony na jutro i płacę 130 za tulejki i 150-200 za robote, w zaprzyjaźnionym warsztacie . . .

Opublikowano

No mnie też czeka wymiana tylnych tulei , ale raczej sam będe to robił bo szkoda kasy , ktoś już sam to ogarniał ??

Opublikowano
  • Autor

Mam ktoś jeszcze doświadczenie cenowe ? Ciekaw jestem czy nie zdzierają ze mnie.

Opublikowano

Wymianialem tuleje samemu, bez sciagacza by nie zeszlo, mlotek tez czasem trzebs uzyc:)

Opublikowano

Za tuleje belki tylniej i laczniki stabilizatora (2) place 202zl ( nie wiem jakiej firmy jutro sie dowiem) no i za wymiane tuleji belki tylnije place cos kolo 80zl.

@EDIT: tuleje firmy Swag i laczniki stabilizatora Lemforder

Opublikowano
  • Autor

to ja nie wiem, ja zapłaciłem 200 zł za wymianę

Opublikowano

80zl po 40 na strone

dodam ze cena uzalezniona jest od rejonu polski w ktorym usluga jest wykonywana

Opublikowano

Jak ma wytrzymac dluzej lepiej zapodac lemfordera, ale 40zl/strona nie styknie...

---------- Post dopisany at 15:22 ---------- Poprzedni post napisany at 15:18 ----------

Wymiana jednej strony zajela mi 45min, a druga juz poszla w 10min, bo wiedzialem jak do tego podejsc

Opublikowano
  • Autor

mi wkręcali że biorą normalnie 250 zl ! że duuużo roboty... jestem zły.

Opublikowano

zibol, chodzilo mi o robocizne, kosztow czesci nie znam :wink:

Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam to za wymiane tulejek tylnej belki zapłaciłem za dwie strony łącznie 60 zł :decayed: widze z wypowiedzi, że prawie za darmo u mnie było :grin:

Opublikowano

w tamtym roku mechanik skasował po 2 dychy za strone czyli 4 dyszki za obie. a wy tu o 200zl piszecie:facepalm:

Opublikowano

tulejki tylko lema, nie wstawiajcie tam gówna z chin, średnia cena jednej tulejki lema to ok. 60-70 zł, więc tragedii nie ma

z montażem różnie, zależy jak idzie, ale średnio 50-100 zł

ja płaciłem 220 zł za komplet tulei lema + montaż

Opublikowano
Jak ma wytrzymac dluzej lepiej zapodac lemfordera, ale 40zl/strona nie styknie...

---------- Post dopisany at 15:22 ---------- Poprzedni post napisany at 15:18 ----------

Wymiana jednej strony zajela mi 45min, a druga juz poszla w 10min, bo wiedzialem jak do tego podejsc

Czyli jakiś ściągacz trzeba będzie sobie zrobić , te tulejki trzeba jakoś specjalnie ustawić do wciskania czy obojętnie ?
Opublikowano

Czyli jakiś ściągacz trzeba będzie sobie zrobić , te tulejki trzeba jakoś specjalnie ustawić do wciskania czy obojętnie ?

Poogladaj zestawy na allegro sciagaczy, warto sie zaopatrzyc w rure grubsza od tuleji, by do niej ladnie wchodzila tuleja, na srube zapodac podkladke/lozysko kulkowe/podkladke i lepiej bedzie sciagac z poslizgiem, a co do ustawienia to tuleja jest stozkowa wiec wchodzi w swoje miejsce bezproblemowo

Opublikowano

Dokładnie jak kolega wyżej napisał ja też dopasowałem sobie odpowiednie tuleje i za pomocą wyciskania troszkę młotek pomógł i poszło a jeżeli wyrwie ci gumę ze środka to samą cześc metalową nacinasz delikatnie brzeszczotem i i wybijasz