Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z obrotami 1.8 Benzyna . POMOCY !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam duzy problem z moją audisi. gdy auto jest na luzie to skacze na obrotach od 1100 do 300/200 a pozniej gasnie kiedys tylko skakal ale lapal na obrotach. No a teraz gasnie i czasami tak samo jesli jade stala predkoscia toszarpie mi autem wtedy dodaje gazu i jest ok.ale jak ske utrzymuje nadal to nadal szarpie i juz kpmpletnie wiem co mam robic. Przeczyszcilem.przepustnice i zaadoptowalem i nadal nic myslalem ze to silniczek krokowy ale w tych audicach chyba go nie ma ....

Opublikowano

Podłącz najpierw VAG i zobacz co powie :) Sprawdź dodatkowo szczelność dolotu, czyli odpal silnik i psiuknij plakiem w okolicach dolotu, szczególnie odmy, jak silnik zacznie wariować to znaczy że gdzieś jest nieszczelność :)

Opublikowano

Pierwsze co to odma do sprawdzenia. Pewnie standardowo jak w tych silnikach, jest pęknięta, albo już całkiem się urwała.

Opublikowano

Powodów może być wiele. Może vag coś pokaże. Miałem podobnie w ADR i powodem była sonda.

Opublikowano
  • Autor

Koledzy co to odma ??? Bo ja trodzke zielony :) i czym mam psyknac ???

Opublikowano

Odpowietrzenie bloku silnika. Wpisz w google bo nie chce mi się już tego opisywać. Na forum masz pełno informacji o tym.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki wielkie kolego . tylko szkod bo kupilen przepustnice i kasa sie chyba poszla rypac ale wymienie ja jytro a o tym poczytam jakby co to beds pisal

Opublikowano

Eh, nigdy nie kupuje się części w ciemno. W takich przypadkach zawsze trzeba sprawdzić kilka podstawowych rzeczy - czyli szczelność całego dolotu w tym odma, oczywiście filtry do wymiany, czyszczenie przepustnicy, adaptacja, w VAG można sprawdzić jak pracuje przepustnica itp.

Opublikowano
  • Autor

Bylem u mechanika i przeczyscił mi przepustnice podpiął sie pod VAG i ja zaadaptował ... filtrow nie wymienialem ale cos mi sie wydaje ze czas to zrobic .... Kurcze poszedl bym do garazu teraz i sam sprawdził ta szczelnosc dolotu i odmy ale nie mam pojecia gdzie to jest na maja glowe to chyba gdzies nie daleko przepustnicy ...

Opublikowano

Za miarką oleju, pod kolektorem ssącym. Kolanko wychodzi z bloku, łączy się wężem z dolotem, przed przepustnicą.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki wielkie pójde sprawdzic... a jesli nie to to mozliwe zeby to byla przepustnica ?? Tamta przeczyszczona jest a mozliwe zeby byla uszkodzona ???

Opublikowano

Mechaniczni - małe szanse. Pod przepustnica masz potencjometr. Dzięki niemu ECU wie w jakim stopniu przepustnica jest otwarta - to łatwo idzie sprawdzić w VAG, bo na którymś kanale będzie widać % jej otwarcia. Po za tym jest tam regulacja wolnego biegu. Zaraz po przekręceniu kluczyka powinno być słychać pis z przepustnica. W tym czasie ECU pracuje nią i ustawia na 2,5-4,5% otwarcia. Też możesz sprawdzić w VAG jak ona pracuje na wolnym biegu. Popsuta oczywiście może być, ale nie ma co wymieniać w ciemno.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kolego dzieki za pomoc w tym tygodniu co bedzie musze sie wziasc za to autko :) jakby nie ty to nic bym nie wiedzial :facepalm:.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

masz LPG w aucie?