Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc w wyborze parametrów fel 17 cali do b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuje zakup nowych felg 17 calowych do mojej b6. Pomóżcie w wyborze szerokości felgi i ET bo nie wiem jakie;/

Szerokość 7 czy 7,50?

ET 37 czy 45?

No i jakie opony do danej szerokości felunku?

Obecnie auto odpycha sie na czymś takim KOŁA ZIMOWE AUDI A4 A6 16Cali 5X112 205/55/16 (4129386939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Myślałem nad Dezent

Model: RE DARK

Rozmiar: 17x7.50

Rozstaw Śrub: 5x112

Osadzenie ET: 45

Wykończenie: Black Matt

Czy to dobry wybór i jaka szerokość opony do tego zestawu najlepsza?

Auto mam obniżone -30/40 i nie chciałbym zeby fela obcierała o nadkole stad pytanie o ET.

---------- Post dopisany 18-04-2014 at 12:50 ---------- Poprzedni post napisany 17-04-2014 at 18:28 ----------

Nikt nie podpowie jakie ET oraz szerokość frlgi najlepsza do b6?

Opublikowano

W podpietych tematach masz kilka przydatnych linków tylko nie wiem jak się sprawa ma z obniżonym autem. To już pytanie do posiadających :decayed:

Opublikowano

Polecę 7,5"

ET to już do wyboru, u mnie jest 45 i też ładnie wygląda przy zawieszeniu 1BE (foty w dziale Galeria felg)

Do tych felg polecam rozmiar 215/50/17

Co do wzoru felg się nie wypowiadam bo są gusta i guściki.

Ważne by tobie się podobały.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki panowie. A uzytkowaliscie Dezent'y lub Ronal'e?

Bede myślał nad nowymi w cenie do 2k za komplet.

Opublikowano

szukaj z et35 inaczej będziesz kombinował z dystansami żeby to wyglądało :wink:

Opublikowano

tak jak napisał ucho.77 szukaj z et 35 zeby koło wystawało, ja u siebie mam fele 8'' i et 35 a mogło by być i mniejsze

Opublikowano

już to gdzieś pisałem .... Ronal jest producentem felg m.in. i dla grupy VAG ( Audi, VW, Seat, Skoda ), możesz trafić na fele z ori otworem na piastę i gniazdami pod standard śruby tyle tylko, że z dekielkiem Ronala ( produkcja m.in. Niemcy, Czechy .... i .... Polska ) wielu użytkowników jeździ na takich ori nie wiedząc nawet o tym, że to Ronal ( napis na jednej z łopat wewnątrz a znaczek oooo, VW, S, czy kura :grin: ) fele solidne, lakier solidny nie to co Made In xxx z gwarancją roczną na lakier ( a po dwóch ..... :facepalm: )

Dezent też bez zastrzeżeń ...... miałem i te i te na składzie i przez te x-naście lat bez jednej reklamacji :hi:

Opublikowano
  • Autor

już to gdzieś pisałem .... Ronal jest producentem felg m.in. i dla grupy VAG ( Audi, VW, Seat, Skoda ), możesz trafić na fele z ori otworem na piastę i gniazdami pod standard śruby tyle tylko, że z dekielkiem Ronala ( produkcja m.in. Niemcy, Czechy .... i .... Polska ) wielu użytkowników jeździ na takich ori nie wiedząc nawet o tym, że to Ronal ( napis na jednej z łopat wewnątrz a znaczek oooo, VW, S, czy kura :grin: ) fele solidne, lakier solidny nie to co Made In xxx z gwarancją roczną na lakier ( a po dwóch ..... :facepalm: )

Dezent też bez zastrzeżeń ...... miałem i te i te na składzie i przez te x-naście lat bez jednej reklamacji :hi:

Dziękuję timm:)