Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana słupka silnika 1Z i 2 pytania pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam do znawców takowe ptania ponieważ musze zmienic swoj silnik tz słupek ktory zatarłem, miałem silnik 1Z znalazłem ahj tez od audi i nie jestem pewny czy to nie przypadkiem ahu jest bo dziwnie to na bloku wyglada ale przyjmijmy ze to ahj silnik bo ahu to plug&play by pasował jak to jest z ahj????? moj osprzet bedzie pasował????? i kluczowe pytanie po przekładce pasek rolki razrządu kupować jakie do 1Z czy ahu czy ahj bo kompletnie głupi jestem w tym temacie

P.S nie szukalem podobnego watku na forum i sory za to ale prosze pomórzcie po wszystkim najwżej admin usunie.

aaa.... na allegro mnóstwo silników ahj 90km ale na forum w prefiksie nie znalazłem takiego diesla

Opublikowano

Może to silnik ułożony poprzecznie? Nie jestem pewny, ale jeżeli tak, to chyba nic z tego.

Opublikowano

Poprzecznego silnika nie zamontujesz u siebie.

Opublikowano

Nie ma takiego silnika w grupie VAG jak AHJ. Jest AJH,ale to 1.8 20V 150 KM benzyna, wkladali go do Sharana. Jesli to TDI, to musi byc AHU, wiec pasuje P&P. Chyba, ze rzeczywiscie kupiles benzyne :grin:

Opublikowano

Niestety AHJ to jak koledzy wyżej wspominali to jest poprzeczniak a nie wzdłużniak jak w A4 więc go nie przeszczepisz :)

Opublikowano
  • Autor

wychodzi wiec na to ze to ahu tylko tak rdza zjadła czesc U bo to na 100% tdi i na 100% pierwsze 2 znaki to AH

a tak a propos to myslalem ze go zatarłem gdy z ciekawosci otrorzyłem osłone od rozrzadu i naciskam na pasek a tu zonk pasek w dół wiec albo sie urwał w co watpie bo wygladal ok mial jakies 60tkm albo.... i tu drugi zoonk bo nie wiem co wiecej moze byc. w kazdym badz razie silnik kaput. :(

Opublikowano
Niestety AHJ to jak koledzy wyżej wspominali to jest poprzeczniak a nie wzdłużniak jak w A4 więc go nie przeszczepisz :)

Silnik o oznaczeniu AHJ nie istnieje. Przeczytaj mojego posta wyżej.

Opublikowano

Fakt nie ma takiego. Sorry za wprowadzenie w bład pomyliłem z ahf :)

Wysłane z telefonu stacjonarnego.

Opublikowano

ahf od razu inaczej wyglada jak 1z czy ahu ,1z i ahu to praktycznie to samo ,jedynie w 1z jest ecu 8 bit a w ahu 16bit

Opublikowano
  • Autor

a wie moze ktos jak ustawic rozrzad od zera??? kolo zamachowe zdjete to znaku tez nie ma gdzie szukać

Opublikowano

poszukaj w dziale zrób to sam ,ale dzis jest swieto to se odpusc